Jezdcova procházka

recenze

Kult (2023) 4 z 5 / Kikina182
Kult

Když zmizí z mateřské školky pětiletý chlapec, jde o čas. Zvlášť, když je možné, že únos souvisí s jiným, kdy bylo dítě nalezeno do tří dnů mrtvé. Mina a její tým tak musí udělat všechno proto, aby zabránili nejhoršímu. Mina má však další problém. Vypadá to, že její matka navázala kontakt s její dcerou a kdo ví, jaká všechna tajemství jí prozradí

Kniha je rozdělená na několik částí, přičemž v ní nejsou kapitoly a jednotlivé úseky od sebe rozdělují jen oddělovače. Stejně jako v případě předchozího dílu se i tady dostává ke slovu hodně postav a příběh obsahuje velké množství popisů. Ovšem na rozdíl od Iluze mi přišlo, že tady některé popisy byly opravdu zbytečně zdlouhavé a místy jsem se bohužel nudila. Obzvlášť u první části knihy.

Ani z příběhu nejsem nadšená tolik jako v případě Iluze. Musím uznat, že je skvěle promyšlený. Je tam hodně originálních prvků a konec knihy se mi moc líbí. Ale celkově mi přišel až příliš předvídatelný. Na to, kdo je za všechno zodpovědný, jsem přišla skoro hned na začátku, což vzhledem k tomu, že jsem před sebou měla stovky stran, nebylo zrovna ideální.

Postavy mají v knize spoustu prostoru, a proto jsou tu probrány do detailu. Ty známé z minulého dílu jsou vlastně skoro stejné, ale vzhledem k tomu, že od Iluze uběhly dva roky, je na nich jasně patrný vývoj, který působí vzhledem k jejich charakteristice realisticky.

Kult je skvělá kniha, ale bohužel je v ní zbytečně moc popisů, kvůli kterým jsem se občas nudila, a předvídatelnost případu taky nemluví ve prospěch knihy. Určitě stojí za přečtení, ale bohužel to není taková pecka jako první díl Iluze.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Metafora.


Kult Kult Camilla Läckberg

Za slunečného letního dne se z mateřské školy ve Stockholmu ztratí pětiletý chlapec. Všechny stopy nasvědčují únosu. Policistka Mina Dabiriová i její kolegové vědí, že jim jde o čas. Brzy zjišťují souvislost s dřívějším zmizením s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář