Jen jeden rok aneb Heavy contemporary se špetkou sexu

recenze

Jen jeden rok (2021) 2 z 5 / ZapisnikTerky
Jen jeden rok

Jaká je vaše oblíbená romantická kniha?

Už podle naprosto průměrného hodnocení můžete vidět, že tohle nebude zrovna ta moje oblíbená…

Musím říct, že velkou vinu na tom nese (podle mě) asi špatný překlad. Věty jsou v knize dost kostrbaté a vše vyznívá hrozně uměle. Přestože by se vše v knize mohlo ve skutečnosti stát, nějak to postavám nevěřím. Dokonce se tam mluví i o něčem, co asi každou ženu – matku musí zasáhnout, ale prostě jsem to neprožívala tolik.
Caleb a Teagan byli vlastně docela fajn, třebaže měli životy těžké, tak se s tím snažili žít a sobě navzájem i pomoct. Vývoj postav se mi celkově líbil.
Příběh byl poměrně silný a rozhodně bych něco takového nečekala od původně erotické literatury. Spíš bych to nazvala heavy contemporary. Čelala jsem oddechovku, ale nedostala jsem ji. Přesto se mi příběh sám o sobě docela líbil.
Jenže to provedení... To proveden to dost kazilo. Nebudu házet vinu jen na překlad. I chování postav v některých chvílích bylo podivné, nelogické. A co ty dialogy? Šíleně přeslazené. Možná, že “šíleně“ ani nevystihuje to, jak moc to je přeslazené. Jako jo… vyznání lásky musí být krásné, ale čeho je moc, toho je příliš.

Obálka a grafika: Sexy muž, opět hrozně originální (ironie). Navíc to k příběhu vůbec nesedí.

Verdikt: No, co k tomu dodat. Tuhle knížku aktivně doporučovat nebudu. Ovšem věřím, že méně náročnému čtenáři se třeba zalíbí. 2/5 hvězd.

Komentáře (0)

Přidat komentář