Jeho banán aneb Banán jednoho divnýho chlápka

recenze

Jeho banán (2020) 2 z 5 / ZapisnikTerky
Jeho banán

Jak tenká hranice je mezi romantickou a erotickou knihou?

Často si říkám, jestli je to, co čtu fakt jen erotika, nebo je to běžná romantická kniha, kde jen autorka po zhasnutí lampičky pokračuje dál. Jeho banán ale je cíleně erotika. Souhlasíte?

Zápory: Nepropracované. To je asi slovo, které to vše vystihuje. V textu byly chyby, které rozhodně nejsou chyba překladu. Jednou byla Nataša dva roky v zaměstnání, za pár kapitol už zase tři. Krom toho, uvěřitelnost tohoto příběhu byla opravdu nízká. Nemyslím tím práci nebo muže, ale jejich nelogické chování a divné situace. Zdravý rozum by to chtělo. Moc se mi líbila část s holčičkou bývalky, ale zase mi to hodně zničila ta nelogičnost. Jednoduše si myslím, že s další péčí by kniha mohla být lepší.

Klady: Na druhou stranu postava Nataši a Bruce a střídání jejich vyprávění v kapitolách bylo fajn. Románu nechyběl humor (v úvodu knihy byl tedy dost nucený) a taková ta jiskra, kterou musí romantika/erotika mít. Nataša si prošla zajímavým vývojem v průběhu knihy.

Obálka a grafika: Na první pohled nic moc, ale vlastně se mi ta jednoduchost téhle série líbí.

Verdikt: Pokud od knihy chcete jen oddych a nechcete nad ní moc přemýšlet, pak vám Banán můžu doporučit. Nic moc dalšího od ní nečekejte, protože to pravděpodobně nedostanete. Za mě 2,5/5

Komentáře (0)

Přidat komentář