Hudba z vedlejšího kupé

recenze

Hudba z vedlejšího kupé (2022) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Hudba z vedlejšího kupé

Jak často čtete e-knihy?

Na další oddechovku od M. K. Hardy jsem se moc těšila. Její knihy jsou psány tak, že se hned zamilovávám do hlavního hrdiny a nejradši bych je vždy přečetla na jedno posezení.
Příjemný jazyk, kterým autorka píše, je tak říkajíc “jak nám pusa narostla“. Takže se nemusíme obtěžovat dokonale spisovnými slovy, ale čteme tak, jak přemýšlíme nebo mluvíme sami.
Emma je od svých dětských let modelkou a v této roli se moc necítí, radši by studovala a žila “normálně“. Daniel si myslí, že svůj sen už žije, ale najednou se mu zhroutí vztah a on si uvědomí, že žil v minulosti. Co teď? Vyrazí na zkušenou do Paříže a ve vlaku potká tak trochu utrápenou Emmu, která jede na další pracovní cestu a sní o úplně obyčejných procházkách po Paříži.
Oba hrdiny jsem si zamilovala a věřila jim každé písmenko. Jednali logicky a emočně podobně, jako bych na jejich místě jednala já. I v kratším časovém úseku knihy je znát jejich vývoj a uvědomění si sebe sama.
Co si na téhle knize zamilujete (krom hlavních hrdinů) je hudba. Jak název a obálka napovídá, Daniel hraje ve svém kupé na kytaru různé písničky a některé přímo pro Emmu. Když jí hrál Shallow od Lady Gagy a Bradleyho Coopera, tak mi lezl mráz po zádech, jak se ten text hodil. A takhle je to se všemi songy, které vám autorka krásně vypíchne částí textu.
Závěr mi přišel malinko uspěchaný. Já bych vždycky asi chtěla konce pomalejší. Tady obzvlášť. Ale stejně jsem se u toho žulila jako puberťačka. A to ve tvých knihách miluju, @m.k.hardy .
Obálka a grafika: Nádherná obálka. Kniha má vyjít i v papírové podobně, takže si ji budete moci i vystavit v knihovně .

Verdikt: Všechny knihy od autorky jsem si náramně užila. Všechno začalo Knihomolkou, pokračovalo Hakou a teď jsem si na dvě posezení užila i Hudbu z vedlejšího kupé. Užijete si ji taky, slibuju.
Moje hodnocení: 4,5 hvězdičky :).

Komentáře (0)

Přidat komentář