Hotel Atlantic

recenze

Hotel Atlantic (2023) 4 z 5 / vendy6619
Hotel Atlantic

Období druhé světové války je zkrátka dechberoucí! Ale jen málokdo o ni umí psát. A tenhle příběh se vážně hodně povedl.
Skupina přátel, které spoji jedna plavba. Dvě dívky a dva chlapci, osudy, vztahy a jedna tragédie, která jim změní nepředstavitelně život. Dokážou se ovšem vrátit domu?
Tenhle příběh je opravdu úžasný. Sledovat osudy čtyř hlavních hrdinu, jejich rodiny a přátel je šokující. Během války se totiž dějí věci, které nechceme nikdo zažít. A každý další příběh nás zavede do dalšího života jednoho nebo skupiny lidí.
Není možné říct, který osud byl horší a který ne. Kdo to měl lehčí a kdo si tím proklouzl snadno. Tahle doba nebyla ani trochu jednoduchá. A nikdo to neměl jednoduché.
Autorka nás přivádí k hotelu Atlantic na který jedna z hlavních hrdinek vzpomíná a který hraje po celý příběh důležitou roli. A stejně tak i na konci nás bude stále provádět.
Tohle rozhodně je knížka, která stojí za přečtení a já bych tu o ni mohla psát ještě celý elaborát.
Sice jsem se zprvu ztrácela v postavách a dějí, ale jakmile se člověk rozkouká tak se mu nechce kniha ani trochu odkládat, protože musí zjistit co se vlastně se vsemi čtyřmi stalo.
Dojemný, napínavý, ale zároveň náročný příběh plný neštěstí.
Autorce Barboře Šťastné smekám, že měla odvahu napsat tak náročnou knihu. A povedlo se ji to! Tyhle knihy by se měly číst!

Čtete knihy s tematikou druhé světové války?

Za knihu děkuji nakladatelství Motto a nakladatelství Albatros! Neskutečně jsem si ji užila.

Moje hodnocení? 4,5*/5*

Komentáře (0)

Přidat komentář