Fenomenální

recenze

Slova paprsků (2015) / Lavahero
Slova paprsků

Skutečně fenomenální fantasy, které mě především svým rozsahem a propracovaností příběhu naprosto dostalo. Hlavní hrdina Kaladin prožívá život na houpačce a autor knihu napsal tak dobře, že se doslova a do písmene bojíte číst dál, protože čekáte každou chvilku nějaký zvrat. Každopádně se mi líbí celá koncepce knihy, především netypická magie, která se v knize odehrává.

Postavy jsou uvěřitelné a konzistentní, nenarazil jsem zde na nic, co by mě nějakým způsobem rozčilovalo nebo zarazilo.

Prostředí je popsané do detailu a je vidět, že autor má knihu skutečně důkladně promyšlenou. Líbí se mi nevšední jména postav a vymyšlené názvy zbroje (střepkord, střeplát). Celá idea starých bohů je také skvělá.

Obálka knihy se mi líbí, byť jsem si hlavního hrdinu představoval trochu jinak, to bych ale vytkl spíš nakladatelství, které obálku vytvářelo.

Každopádně za mě rozhodně doporučuji, pokud hledáte čtení, které se vám jentak neomrzí. Rozhodně to není knížka, kterou byste dokázali přečíst za dva dny, protože je skutečně obsáhlá svým rozsahem, na druhou stranu, zhltal jsem ji asi za týden a to nejsem nijak vášnivý čtenář.

Komentáře (0)

Přidat komentář