Zajímavé fantasy od české autorky

recenze

Tvůrce osudu (2019) 5 z 5 / Lavahero
Tvůrce osudu

Zajímavá knížka. Po dlouho době jsem se dostal ke čtení a vzhledem k tomu, ze mam rad fantasy, sáhl jsem po této knize. Hlavně proto, ze jsem chtěl českého autora. Chvilku me ale zarazil pseudonym, který cesky vůbec nepůsobí.

Cely příběh ma dobry spad, neustále se neco děje a skutečně se to dobre čte. Postavy si drží svůj charakter a člověk nemá pocit nekonzistence. Co bych vytkl je mozna delší rozjezd, ale pak uz to stojí za to. Líbilo se mi především prostředí, do kterého autorka cely dej zasadila. Je velice dobre popsáno a snadno se tak přenesete do děje. Vzhledem k tomu, ze zde neni az tak velke množství postav se take dobre da orientovat v ději. Osobně nesnasim knížky, kde jsou desítky postav s různými těžko zapomatovatelnymi jmény a pak uz ani nevíte, kdo se s kym potkal. To se zde nedeje, takže velke plus.

Nakonec bych rad zdůraznil krásné grafické zpracování knížky. Zvolené písmo je příjemné na cteni a obálka je naprostá pecka, uz dlouho jsem nevidel takhle pěknou kresbu, která navíc uplne skvěle vystihuje postavu z knížky, (nebudu psat jméno postavy, abych nedelal spoilery), presne takhle jsem si ji predstavoval při cteni.


Tesim se na dalsi díl!

Komentáře (0)

Přidat komentář