Fable - potápěčka

recenze

Mezi zloději (2022) 4 z 5 / Callwen
Mezi zloději

O Fable jsem hodně slyšela v zahraničí, kde je hodně opěvovaná a tak jsem neváhala s tím že si ji přečtu, když přišla k nám.

Prvně bych chtěla vyzdvihnout obálku, která se mi líbí víc než ta zahraniční, protože je na ní vidět, že se jedná o příběh na moři a je zkrátka vidět kde se kniha odehrává.

Příběh pojednává o mladé dívce Fable, kterou její otec vysadil na ostrově zvaném Jeval, a aby se z něj dostala, musí se každý den potápět na dno moře a hledat drahokamy, které by mohla prodat. Jedné noci se dostane na loď Marigold, která jí má zavést zpět k jejímu otci.

Fable byla jako hlavní hrdinka skvělá, přesně věděla za čím jde a uměla si se vším poradit. A teda dost jsem jí obdivovala za to, do jaké hloubky se dokázala potopit, protože mě praská v uších už ve dvou metrech.

Zbytek posádky Marigold jsem si taky oblíbila, trochu mi připomínali tu partu lidí, která byla v Aurora povstává. Všichni byli moc sympatičtí, za mě nejvíc asi Paj.
Romantická linka v této knize není moc velká, ale přesně do příběhu pasuje a byla taková roztomilá a milá.

Celkové knize nemám moc co vytknout, jen pomalejší začátek a - bože můj - otevřený konec!!! (Proč????). Jinak byla moc čtivá a prostředí moře a lodi mi bylo moc příjemné. Určitě se těším až si přečtu i Klan.

Za knihu moc děkuji Humbooku a Humbook blogerům.

!Moc doporučuji!

Komentáře (1)

Přidat komentář

Callwen
30.01.2022

Určitě stojí za přečtení!