Astrid je nejlepší

recenze

Říše upíra (2022) 5 z 5 / Callwen
Říše upíra

Za knihu moc děkuji @humbook #humbookblogeri a #spoluprace , moc si toho vážím.

-Kniha Říše upíra pojednává o upírovi (nečekané) Gabrielovi, který se ocitne ve vězení a je přinucen vyprávět svůj příběh. Vzpomíná si nejen na to, jak ztratil grál, ale i na to, jak se stal stříbrokrevným. Příběh je o lásce, víře a přátelství, ale i o naději a strachu.

-Hlavní hrdinu Gabriela de Leòna jde popsat spoustou titulů, jako je lvíček, Černý lev, křehkokrevný, stříbrosvatý, a tím to rozhodně nekončí a v této knize se dozvíte, že každý titul a oslovení k němu sedí. Gabriel odjakživa chtěl být slavný a užitečný, věřil v Boha a byl ambiciózní. V průběhu příběhu je vidět, jakým způsobem se změnil a na konci už to byl úplně jiný člověk. Ale mám ho fakt ráda a je to má oblíbená postava.

-V knize jsou popisovány tři dějové linky. Jedna linka se odehrává v současnosti a další dvě formou vyprávěného příběhu. Každá linka je stejně chytlavá a u každé jsem se nemohla odtrhnout a Gabriel mě štval, protože to po sto stranách vždycky utnul.

-V celé Říši upíra je asi 40 černobílých a nádherných ilustrací, které by chtěli všechny do rámečku a minimálně kvůli nim za to ta kniha stojí.

-Příběh je celý založený na víře v Boha a na proroctvích. Ač hlavní hrdina je vůči Bohu trochu pesimistický, je vidět už na první pohled, že ty andělé na obálce (ta je mimochodem boží) nejsou jen tak.

-Pak také musím zmínit opravdu silný konec, posledních 100 stran jsem probrečela a řeknu vám, tato kniha vás dodělá.

-Jak je zvykem Jaye Kristoffa, kniha dost temná, temnější než Nikdynoc a je vidět, že si na ní autor dal opravdu záležet, jelikož jsem cítila každou emoci, která zde byla popisována. Děj byl svižný a napínavý a opravdu mě bavil. Sice byla kniha trochu delší (800 stran ), ale skoro jsem to ani nevnímala a opravdu jsem si ji užila a jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

Komentáře (0)

Přidat komentář