Asijská mytologie aneb jeden velký zmatek

recenze

Dívka, kterou spolklo moře (2023) 3 z 5 / Callwen
Dívka, kterou spolklo moře

Vše co se týká Asie miluju a líbila se mi i kniha XOXO, takže jsem o přečtení této knihy neváhala. Bohužel výsledek není až tak dobrý jak jsem očekávala.
-Asijské mytologie. Svět, ve kterém Mina žije je jich plno, ale zde to nejsou jen mýty. Mina se rozhodne obětovat a stát se nevěstou mořského Boha, avšak jak posléze zjistí, nic není tak jednoduché, aby to vše vyřešilo. Minin lid stále postihují nepřízně. Proč se od nich bohové odvrátili? Proč Mořský bůh spí?
-Mina byla super hrdinka, mám ráda takovýto typ postav, které jen tak nic neodpustí, ale zároveň je to nejloajálnější přítel.
-Celkový příběh je velice krásně vystavěn, ten svět a příroda, draci, kimona a všechno. Naprosto úžasné. Vyprávěné příběhy mě velice zaujaly. Miluju ty nádherné popisy a charaktery postav, které se zde vyskytovaly.
No a teď začíná ta horší část. Styl, který jsem si oblíbila u XOXO jsem dostala právě jen u těch popisů. Přece jenom v romantické knize není tolik akce jako ve fantasy. A to bylo právě úskalí, ten děj, akce. Ve chvíli, kdy se začalo něco dít, začalo to být zároveň hrozně zmatené a nevěděla jsem o čem čtu. Bylo to jako kdyby to začal psát někdo jiný.
-Slova skákala z jednoho konce na druhý, hlavní hrdinka pobíhala sem a tam, ostatní bojovali a prostě mi to vůbec nešlo na rozum. Prostě ne každý dokáže psát všechno. Vím to I z vlastní zkušenosti, mám ten samý problém. Kdyby to byla jedna situace, strhnu jen jeden bod ale dělo se to neustále ¯\_(ツ)_/¯
-Kromě tohoto to bylo ale v pořádku, příběh byl překvapivý, asijská mytologie dokonalá a kromě zmíněného se příběh četl opravdu rychle. Doufám, že od Axie Oh dostaneme něco dalšího, něco co bude možná o chlup lepší.

Komentáře (0)

Přidat komentář