Mezi zloději

Mezi zloději https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484788/bmid_mezi-zlodeji-CLy-484788.jpg 4 164 44

Fable série

1. díl >

Obstojí mladá dívka ve světě, kde se hraje podle mužských pravidel? Do svých sedmnácti let nepoznala Fable nic jiného než moře. Když ale její matka zemře v bouři a vlastní otec ji vysadí na nechvalně proslulém ostrově zlodějů, musí dívka začít bojovat o přežití. S vidinou toho, že toto nehostinné místo jednou opustí, se začne spoléhat sama na sebe a na jedinečné dovednosti, které jí matka předala. Dokáže se s pomocí mladého obchodníka Westa dostat zpět na otcovu loď a zajistit si své právoplatné místo po jeho boku? Pokud se jí to má podařit, bude muset odolat nejen útokům dravých konkurentů, ale také přežít nevyzpytatelné bouře, které bičují Úžiny…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Fable , 2020


více info...

Přidat komentář

Wajny
12.04.2024 5 z 5

Děj je pozvolný, ale na mě nepůsobil vůbec nudně. Může za to skvělá atmosféra knihy, která vás vtáhne do děje a vy si připadáte jako kdyby jste byli opravdu na moři.
Hlavní hrdinka Fable není žádná fňukna a jde si tvrdě za svým. Teď se s těmito typy hlavních hrdinek roztrhl pytel, ale tady se mi líbilo, že to bylo opodstatněné a kdyby taková nebyla, byla by už nejspíše mrtvá
V příběhu je hodně dalších postav, které mají i své vlastní osudy. Škoda že o nich nevíme víc.
Já jako milovník romantiky musím mít v každé knize pořádnou romantickou linku. Zde byla hodně nevýrazná a rozhodně na ní nestojí celý příběh, ale překvapivě mi to vůbec nevadilo. On to totiž vynahradil první polibek, který stál opravdu za to #aspirantnanejlepsikniznipolibek
Kniha je napěchovaná tajemstvím, zvraty a nedořešnými věcmi. Konec mě pořádně naštval, protože je hrozně otevřený a já se už nemůžu dočkat pokračování...

TaLu
06.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Dobrodružné, opravdové, kruté i plné naděje. Pod drsnou tváří ukrývají hlavní postavy své city, protože ukázat ve zrádných Úžinách emoce se rovná trestu smrti. Nikdo nesmí vědět na kom nebo na čem vám záleží !
Spoiler: Dívka Fable již čtyři roky dokáže přežívat na ostrově zlodějů, kde se s pomocí umění potápěčky zděděné po matce spolu s darem vnímat drahokamy, snaží den za dnem přežít, našetřit měďáky na cestu z ostrova a dokázat svému otci, že má svou cenu. Už je to čtyři roky, co ji po ničivé bouři při které zahynula její matka bez vysvětlení vysadil na ostrově. Její nadějí je podivná posádka nákladní lodě, podaří se jí přesvědčit kormidelníka aby ji vzal na palubu? Polibek v hlubinách....


broskev28
22.10.2023 4 z 5

Zajímavé prostředí i samotný příběh: krutý svět, v němž vládnou cechy a bezskrupulózní žraloci. Saint a Isolde – odkud pocházejí a co je k sobě připoutalo? A následně West a Fablé, kdo zachraňuje koho? A jak do všeho zapadá Zolo? Mapa, kterou Fablé „věnoval“ otec, to je pro mě něco nepředstavitelného, o něco méně hrozná jsou jeho pravidla, která on sám nebyl schopen dodržovat.
Skvělá námořnická terminologie, napínavé situace na lodi i v přístavech, společenstvo „zbloudilců od vody“ - to vše určitě stojí za přečtení. Už se těším na pokračování.

Fidibus
24.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Tohle mi přišlo opravdu spíš dětské. Silná hlavní hrdinka, kterou otec zanechal drsnému boji o život na ostrově, se upíná k návratu k němu. Když si ho vybojuje, zjistí, že spolu vlastně nic společného nemají a vydá se hledat potopenou loď s majetkem, v níž zemřela její matka. Postupně zjistí, že původně nepřátelská posádka lodi se stala její novou rodinou a kapitán West něčím víc. Bohužel je zde ještě nepřítel, který útočí, a na konci knihy je Fable zajata.
Asi mi tento díl stačil, natolik mě kniha zas nepřesvědčila.

Hatshepsut
06.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Dobrodružný, napínavý fantazy příběh o statečné, opuštěné dívce Fable, kterou otec po nešťastné smrti její matky, zanechá na ostrově Jeval. Zde se musí postarat sama o sebe a hlavně přežít. Pomocí potápění se snaží vylovit dostatek drahokamů, jejichž prodejem by si vydělala na cestu zpět ke svému otci Saintovi. Vyprávění je plné světa námořníků, kupců, intrik a nebezpečí. Určitě zase něco neotřelého ve světě fantazy a mě se to moc líbilo. Konec otevřený, takže se těším na druhý díl.

Existovalo pět pravidel. Pouze pět.
A já je svému otci odříkávala už od doby, kdy jsem dostatečně vyrostla a mohla s mámou poprvé vylézt na stěžeň. Odehrávalo se to v tlumeném světle svíčky v jeho kajutě na Larku. Pozoroval mě s jednou rukou položenou na brku a druhou na zelené láhvi s režnou, trůnící na jeho stole.
1. Nůž si dávej vždycky tam, kam na něj dosáhneš.
2. Nikdy nezůstávej nikomu nic dlužná.
3. Nic není zadarmo.
4. Lež vždycky sestav z pravdy.
5. Nikdy a za žádných okolností nedávej najevo, na čem nebo na kom ti záleží.

januska82
27.02.2023 5 z 5

Dobrodružná kniha - čo nie je žáner, ktorý čítam... Ale ako sa vraví, život je zmena. Tak som siahla po tejto knihe. Sklamaná veru nie som. Skôr milo prekvapená. Čakala som, že to bude pre mladšie ročníky, ale veru nie... Je to kniha určená pre každú vekovú kategóriu.
Pre mňa fayn dobrodružstvo, pomedzi ktoré bola milá romantická zápletka.... Fable a West, Paj a Auster.
Teším na druhý diel, do ktorého sa hneď idem pustiť.

evineckY
31.01.2023 5 z 5

Skvělý první díl, dobrodružný, historický příběh a moje kniha s tématem pirátů.
Tvrdý chleba námořníků, lovci pokladů a dívek na moři.
Doporučuji !

Ivet_V
10.01.2023 4 z 5

Dlouho jsem si chtěla přečíst něco s rádoby pirátskou tématikou. Kniha mě bavila a krásně se četla. Na začátku jsem si myslela, že je pro trochu mladší čtenáře, ale postupně jsem zjistila, že ani z daleka ne. Postavy byly skvělé a romantika byla dobře napsaná. Jediné co mě mrzí, že mě děj nepohltil, tak jak bych si přála.

whiolet
06.10.2022 3 z 5

Četlo se to dobře, fantasy odehrávající se na moři byl skvělý nápad, jenže kniha jako celek se mi zdála dost nedotazena a hlavni postavy mě pořádně nechytly. Škoda.

Nasko
28.09.2022 3 z 5

Knížka mi přišla ve spoustě momentů jako generátor klišé, ale odpustím jí to výměnou za tu skvělou mořskou atmosféru. Při čtení jsem fakt cítila moře a houpala se na vlnách. :)

Nedávám ale hlavní hrdinku. Má jí být 17, ale chová se tak na 15. Ve spoustě momentů příběh kapku skřípe, strašně moc věcí je šito horkou jehlou a obecně je zápletka taková... Meh... Méně promyšlená, než by Fable slušelo.

Další díl si přečtu, ale čekala jsem víc.

Slůník
27.08.2022 5 z 5

Sympatická hrdinka, čtivý příběh - doufám, že pokračování nezklame.

Adele.
19.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Fable byla originální knížka.
Asi jsem doteď neměla tu čest s knihou z pirátského prostředí a tahle mě vážně bavila!
Občas mě hlavní hrdinka naštvala a ze začátku, než se dostala na Marigold, mi dělalo problém se začíst, ale pak to byla jízda.
Bavila mě slow burn romantika mezi Fable a Westem, líbilo se mi, že se drželi dost dlouho - byli milí zkrátka :))
I Paj s Austerem byli roztomilí a tahle lgbt část rozhodně nebyla tlačená přes sílu.
Oblíbila jsem si i pirátské pravidlo o tom, jak je důležité nezůstat nikomu nic dlužný.
Zkrátka byla knížka trošku jednodušší, ne zas tak úplně akční, ale dobrodružná určitě - rozhodně doporučuji :)

Kaila146
17.08.2022 4 z 5

Já chtěla pirátské prostředí!
Ale bylo to dobré.

Vknihách
18.07.2022 4 z 5

Koncom vlaňajška obletela kniha Fable slovenský bookstagram. Krásna obálka a pozitívne ohlasy zlákali na knihu aj mňa.
Originálny svet, silná tínedžerská hlavná hrdinka, tajomný mladý hrdina, ostrov, odkiaľ sa chce Fable čím skôr dostať preč. Zaujímavé,nie? Každý deň sa Fable potápa a hľadá drahokamy na morskom dne. Musí ich však ukrývať, pretože zlodeji sa neštítia pre pár "šutrov" aj zabiť,preto sa stáva, že Fable bdie aj niekoľko nocí po sebe…
Je to krásny príbeh,aj keď som sa zo začiatku nevedela začítať. No potom,ako som zistila o čo v príbehu ide,sa mi čítalo jedna radosť. Môže sa zdať (aj mne), že úvod je zdĺhavý a o ničom, avšak postupne sa dozvedáme všetko podstatné, veď začiatky sú všelijaké ;) treba vytrvať a ono to príde. Podľa mňa Fable nie je akčným príbehom. Skôr dobrodružným YA, s pár zvratmi,ale po rozpačitom úvode,kedy sa dej rozbehne,sa vám stránky budú pretáčať samé. Síce som romantickú linku nečakala, keďže sa dosť dlho žiadna nečrtala,ale prekvapila ma príjemne. Páčili sa mi aj vedľajšie postavy a najmä ako Fable bojovala o prežitie nielen na ostrove,ale aj na lodi a o svoje miesto na nej. Som zvedavá, aký bude mať príbeh pokračovanie…

zsykorova
15.07.2022 3 z 5

Musím říct, že miluju pirátskou tématiku. Ale od této knížky jsem asi čekala víc.
Námět mě zaujal, zpracování ale bylo horší. Ze začátku mě to vůbec nebavilo, některé části byly opravdu nudné a nějaký pořádný děj to začalo mít až ve chvíli, kdy se Fable dostala na Marigold. Posádka této lodi mě bavila, hlavně Willa a také duo Paj & Auster. Nějakou romantickou linku jsem čekala, ale ne takovou, jaká se v knížce vyskytuje.
Některé věci se mi zdály trochu nereálné, ale beru v potaz, že je to smyšlený svět, kde se hraje podle jiných pravidel. Kapitoly byly krátké, což je za mě super.
Suma sumárum, dalo se to. Bylo to příjemné čtení, i když mě hlavní hrdinka někdy strašně iritovala. Až vyjde druhý díl (doufám, že vyjde) v češtině, tak si ho také přečtu, protože nesnáším otevřené konce, což tady bylo.

Kaduri
13.07.2022 4 z 5

Tak toto bolo moc dobré.
Knižka čítaná na základe letnej výzvy mojej čitateľskej skupiny - "Kniha, ktorej dej sa odohráva pri vode, jazere, mori...". Hneď som si spomenula na túto knižku.
A bol to vskutku šťastný výber.
Mladé dievča Fable vysadí otec po stroskotaní lode na ostrove zlodejov. Prežíva v nehostinných podmienkach s jediným zámerom - získať späť svoje právoplatné miesto v otcovej flotile. Akýmkoľvek spôsobom...
Napínavá dobrodružná fantasy plná nebezpečného námorného obchodu, drahokamov, tajomstiev a skrývaných citov.
Bavilo ma to:).
Veľké plus, že sa jedná o duológiu a druhá časť už vyšla v slovenskom preklade. Aspoň môžem porovnať, ktorý preklad je lepší:).

spencer
06.07.2022 4 z 5

Mezi světy přináší příběh o přežití, opuštění a nově nalezené rodině. Od ostatních YA fantasy sérií se liší v tom, že se nesetkáváme s nebezpečnou silou, kterou je nutno porazit ani se zlým králem. Přestože se nejedná o nic složitého, může chvíli trvat, než se do dění dostanete, protože se děj poměrně pomalu rozjíždí. Já byla zvědavá především na pirátské dobrodružství, které mi bylo ve většině recenzí slibováno, ale možná právě to podpořilo mé zklamání.

Hlavní hrdinka je velká bojovnice, to se jí musí uznat. Zpočátku se zdá poměrně ztracená, ale postupně si buduje svou vlastní cestu. Pracuje tak, aby nikomu nic nedlužila a líbila se mi její cílevědomost. Tím to pro mě nicméně končí. Doufala jsem, že si ji více zamiluju, ale během druhé poloviny jsem o její osobu začala ztrácet zájem. Nepomohla tomu ani romance, bez které by se dle mého názoru příběh obešel. Změna v dynamice mezi Fable a Westem mi nepřišla vůbec přirozená a neviděla jsem v ní to kouzlo. Kéž by se autorka této dvojici začala věnovat až v druhém díle, kde by na tuto změnu měla už připravenou půdu.

Nejedná se o špatné čtení. Po většinu času jsem se i bavila, jen to nebylo něco, od čeho bych se nemohla odtrhnout. Pořádně mě zaujal až konec, takže doufám, že nebudu na vydání druhého dílu muset čekat moc dlouho, abych vše hned nezapomněla :D

Majka1979
19.06.2022 4 z 5

Trošku iný dobrodružný príbeh mladej Fable, ktorá sa pretĺka životom sama. Naučila sa nikomu neveriť a robiť to, čo jej dokáže zabezpečiť istotu, hľadať drahokamy na dne mora.

Nie je jediná, kto má na ne zálusk. Otázkou je, či dokáže svoje tajomstvá a poklady skrývať, no nielen tie z morského dna, ale aj tie jej vlastné.

Určite som rada, že som si knihu mohla prečítať, určite veľká zmena pre mňa, no neľutujem a kto má podobný štýl rád, určite odporúčam prečítať :)

veverrka11
29.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Knížka je ze začátku taková nijaká, ale po opuštění ostrova příběh nabírá dobré tempo. Styl psaní je jednoduchý a díky tomu vás chytí. Děj je plynulý a téměř bez hluchých míst, ale s pár nereálnostmi.
Fable je silná hrdinka, která má co skrývat, což v průběhu knihy postupně dává smysl. Dlouho jsem nevěděla, co si mám myslet o posádce Marigold. Vztah mezi Willou a Westem jsem odhadla poměrně záhy, ale motivace k jejich činům pro mě byla překvapením.
Co se mi strašně líbilo, byl první polibek. Vážně, kdo by nechtěl první pusu dostat při potápění se k vraku lodi? To zní strašně romanticky, nebo ne?
S polibkem souvisí i jedno velké mínus: nereálnost ponorů. Podle knihy se Fable potápí každý den, do velkých hloubek a na dlouhou dobu. To prostě není možné. Jednak by se pravděpodobně utopila, protože trénovaná nebo ne, vzduch jí prostě někdy dojde, jednak by jí po vynoření bylo pěkně blbě. Trpěla by kesonovou nemocí, alias nemocí potápěčů.
Suma sumárum jsem si čtení strašně užila a přečetla jsem ji za necelý den.

strana394
06.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Zpočátku jsem měla problém se do knížky začíst. Potom ale děj začal gradovat, dozvídali jsme se nové informace a tajnosti. Autorka má jednoduchý, nenáročný styl psaní, převládá zde dobrodružná forma, která rozhodně nepostrádá akční či napínavé prvky. Největším plusem pro mě byl originální námět a prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Moře, ostrovy, přístavní města, nechybí bouře na moři, potopené vraky, poklad, prostě rádoby pirátská tematika. Z příběhu je úplně cítit ta atmosféra – šum moře, vlnobití, silný vítr, do toho zápach zločinu, lží a alkoholu. Svět byl dobře promyšlený, všechny ty pravidla, tresty, zločiny... Skvěle byl popsaný život na moři mezi otrlými námořníky a bezcitnými mořskými vlky, kde jediná chyba může znamenat vaši smrt. Skončilo to samozřejmě dost napínavě a já už jen vyhlížím druhý díl.

Fable byla jako hlavní hrdinka skvělá. Je to mladá dívka, která se navenek prezentuje jako silná, hrdá osobnost, jež má pro strach uděláno, ale uvnitř ní se skrývají tajné sny, touhy i bolestivá trápení. Hledá si své místo ve světě a nemá to vůbec jednoduché. Příběhem ji doprovází úžasná skupina vedlejších postav. Každá z nich má vlastní příběh, který stojí za to si vyslechnout. Romantická linka v této knize není moc velká, ale přesto do příběhu skvěle pasuje a byla taková roztomilá a milá. No a ten první polibek? To bylo skvělý!

Aby se Fable dostala z ostrova, musí se každý den potápět na dno moře a hledat drahokamy, které by pak mohla prodat. Strašně mě bavilo to “umění” moudrosti drahokamů, jak Fable dokázala rozeznat, které jsou pravé a které falešné a nevadilo by mi, kdyby to autorka více rozvedla. Pokaždé když nás hl. hrdinka vzala do podmořského světa, měla jsem strašnou chuť se jít potápět spolu s ní. Jediné, co teda absolutně nechápu je, jak mohla takovou dobu vydržet pod vodou. Knížka se bude skvěle číst v létě u moře, kdy vám do pozadí kromě šumění moře budou zpívat i racci.

Za poskytnutí knihy děkuji nakladatelství Albatros media. #spoluprace
IG: @strana394

Štítky knihy

moře a oceány boj o přežití ostrovy rodina piráti drahokamy dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Adrienne Young
americká, 1985
2019  74%Klan
2022  80%Mezi zloději
2022  83%Menovkyňa
2022  80%Svätec

Kniha Mezi zloději je v

Právě čtených9x
Přečtených186x
Čtenářské výzvě25x
Doporučených7x
Knihotéce177x
Chystám se číst181x
Chci si koupit44x
dalších seznamech4x