Moje cesta do této knihy

recenze

Moje cesta do fantazie (2022) 4 z 5 / Callwen
Moje cesta do fantazie

Za poskytnutí knihy moc děkuji @humbook a #humbookblogeri #spoluprace.

Moje cesta do fantazie je o dvou sestrách, Kláře a Květě, které se už po několikáté zase stěhují.
Tentokrát na venkov do malé chatky. Květa miluje anime a proto pro svou mladší sestru vymyslí hru, a jelikož i Klára miluje film Můj soused Totoro, domluví se, že tentokrát se nestěhují, ale vydávají se hledat lesního ducha Totora. Ne vše ale vychází tak jak má.

Hlavní hrdinka Květa mi přirostla k srdci už od začátku, jelikož se jí v mnoha ohledech podobám. Její introvertská povaha a láska k anime se mi zamlouvala hlavně proto, že to byla taková obyčejná holka, žádná roztleskávačka nebo něco takového.

Velice se mi líbí sesterský vztah Květy a Klárky, to jak se o Kláru Květa starala bylo opravdu milé a bylo vidět, že jí na ní záleží.

Zároveň je v knize lehká romantická linka, která je zde nenásilně naznačená a je opravdu roztomilá.

Celá kniha se nese v takové lehké atmosféře, kterou jsem si opravdu užívala. Připomínalo mi to krásné teplé letní večery někde u vody a ta pohoda mi vydržela v těle po celou dobu čtení. Téměř jsem cítila kouř z ohně a slyšela ten šum lesa. Pohodová atmosféra byla za mě skvělá.

Moje cesta do fantazie je hodně propojena s anime filmem Můj soused Totoro, který jsem neviděla, ale tato kniha mě na něj nalákala tolik, že se v blízké době určitě podívám.

I přesto, že je knížka kraťoučká, je v ní děj a rozhodně jsem se u ní nenudila. Její přátelská stránka si mě získala hned a do konce knihy jsem se jen culila. Knížka byla čtivá a oceňuji schopnost autorky barvitě popsat každou událost.
!Moc doporučuji!

Komentáře (0)

Přidat komentář