Ela a noční světýlka

recenze

Ela a noční světýlka (2022) 5 z 5 / bajub
Ela a noční světýlka

S dcerou pro vás máme tip na naprostý skvost ze světa dětských knih - Ela a noční světýlka! Myslím, že už jen první mrknutí na obálku vám prozradí, že uvnitř vás čeká něco, na co se nebudete moct vynadívat (navíc, když to říkám já, matka madame Picasso, musí to být pravda, že ano).

Ela je víla, která sbírá brobečky světla, aby posvítila na cestu těm, kteří se ve tmě ztratili.

"Tady máš světýlko,
paprsek letmý,
co zažene strach,
když večer se setmí."

Bohužel ona sama nikdy neviděla (východ) slunce, byť je to její největší přání. Má totiž příliš jemná křídla, která by sluneční paprsky mohla poničit. Koho ale má, jsou opravdoví přátelé...

Ela a noční světýlka v sobě ukrývá doslova kouzelný příběh o tom, jak vypadá skutečné přátelství, o tom, že jak se chováme k druhým, se nám vždy vrátí, a o tom, že laskavost, vstřícnost a obětavost mění náš svět k lepšímu.

A prosim vás ty ilustrace?! Věřte, že si je budete nejednou prohlížet, protože jsou naprosto úchvatné! Mimochodem, knihu ilustrovala sama autorka Lucy Fleming.

Tohle je ideální čtení před spaním (u nás tedy ne, protože čteme při malinkém světýlku a obálka se třpytí, takže se zkrátka málokdy dostaneme dál, dcera totiž neustále nadšeně vykřikuje: "Čpytky mění balvu, mamíííí, dívej!" a neustále mává celou knihou ), ale pro klidnější děti to bude značka ideál (s těmi živějšími čtěte spíše přes den, kdy se obálka tolik nečpytí ).

Komentáře (0)

Přidat komentář