Druhá žena

recenze

Druhá žena (2023) 5 z 5 / Jenda744
Druhá žena

Nemohl jsem se dočkat, až svou knihovnu rozšířím o další knihu od mého oblíbeného autora. A není jím nikdo jiný, než australský spisovatel Michael Robotham. Pokud mezi jeho fanoušky patříte i vy, jistě víte, že nedávno vyšlo další pokračování série s hlavním hrdinou Josephem O'Loughlinem. Nenechte si ani vy ujít již devátou knihu zmíněné detektivní série, která nese název Druhá žena.

Tentokrát Joe bude stát před těžkým úkolem: musí odhalit spletitá tajemství svého vlastního otce. Ukazuje se totiž, že otec má i druhou tvář, kterou Joe vůbec nezná... Vždyť jeho rodiče jsou manželé už šedesát let jak to, že nic nevyplulo na povrch mnohem dříve? Odhalí Joe otcův tajný život a totožnost jedné neznámé ženy? Uvidíte... To však stále není vše! Do komplikované situace se dostane i jeho dcera a právě Joe se pokusí být jí oporou. Co je tedy hlavním tématem? Ano, tušíte správně: především komplikované rodinné vztahy a různá tajemství, která se před sebou lidé snaží ochránit.

Hlavní hrdina Joe mi je velmi blízký a já s ním rád prožívám veškeré patálie, kterým musí čelit. Řeší čím dál více problémů, ovšem důvod je zřejmý: autor se tak snaží uspokojit své čtenáře. A myslím, že se mu to skutečně daří! Zároveň nemusíte mít obavy, že by v knize chybělo nějaké to pátrání... Přece jen jde o detektivku, takže vám mohu prozradit, že se dočkáte i nějakého toho napětí! A já oceňuji i způsob, kterým autor dokáže vystavět zápletku. Protože rozuzlení mě i tentokrát překvapilo!

Kniha je opravdu velmi čtivá, děj svižný, měl jsem problém rozečtené vyprávění odložit. Škoda, že jsem zrovna neměl na čtení příliš času a musel jsem si příběh dávkovat. Jinak bych ho s chutí přečetl, jak se říká, na jeden zátah.

Michael Robotham mě snad ještě se žádným ze svých děl nezklamal. Autor si jako hlavní téma vybral něco, co si většina z nás často pořádně neuvědomuje... I blízcí lidé vás mohou zradit či zklamat. Pravděpodobně neexistuje člověk, o kterém byste mohli říct, že ho dokonale znáte. Časem totiž určitě nastane situace, v níž vás svým chováním překvapí...

Komentáře (0)

Přidat komentář