Dráček Mráček

recenze

Dráček Mráček (2012) 5 z 5 / bajub
Dráček Mráček

Pojďme si to říct na rovinu - kdo by nechtěl potkat pohádkového dráčka? Nemyslím žádnou sedmihlavou saň, ale roztomilé dračí mláďátko, které by se vlezlo do kapsy a bylo by určitě skvělým kamarádem. Tak nám se to díky spolupráci s Albatrosmedia povedlo - poslali nám totiž Dráčka Mráčka a my se do něj s dcerou s chutí pustily.

Upřímně - dopředu jsem vlastně vůbec netušila, co nás čeká, ale věřila jsem, že kombinace příběhu Daniely Krolupperové s ilustracemi Andrey Tachezy nezklame.

A skutečně, Dráček Mráček je milý příběh o netradičním přátelství malého chlapce a dračího mláděte. Říkáte si, jak se do našeho světa dráček dostal? Přeci kouzlem (a tak trochu neposlechl mamimku)!
A právě tohle se mi na Dráčkovi Mráčkovi ohromně líbilo - propojení našeho světa s tím pohádkovým. Pravda, očekávala jsem vánočně laděný příběh, ovšem ve 12 kapitolách dostanete průřez celým rokem (1 kapitola = 1 měsíc), což jsem ve finále ocenila víc, protože jsme si s dcerou připomněly střídání ročních období, co je pro jednotlivé měsíce typické a na co se těšíme. Příběhy jsou milé, místy trošičku napínavé, místy vtipné (kapitola o tom, jak dráček sekal dobrotu nás opravdu pobavila) a nenásilně poučné.

Knížka je doporučena od 6 let, ale vůbec se nebojte po ní sáhnout se čtyřleťáky, svou délkou kapitol je ideální k večernímu předčítání.

Znáte Dráčka Mráčka? Zjistila jsem, že původně vycházel jako součást časopisu Sluníčko.

Komentáře (0)

Přidat komentář