Dostihne tě minulost

recenze

Dostihne tě minulost (2023) 5 z 5 / Knihomolka97
Dostihne tě minulost

Dostihne tě minulost je už 53. díl detektivní série s Evou Dallas. Tentokrát řeší vraždu bezdomovkyně, která byla nalezena v popelnici. Z případu ji ale vyruší druhá nazelená oběť, žena ověšená šperky, jejíž tělo bylo odhaleno při stavebních pracích. Evu nemile překvapí, že místo činu patří jejímu manželovi. Musí se ponořit do komplikovaného světa nemovitostí, zneklidňující rodinné historie a šokujících tajemství.

J.D.Robb neboli Nora Roberts to zkrátka umí. I tento díl je od začátku čtivý a hned vtáhne do děje. Jak by taky ne, když tu máme rovnou dvě vraždy. Eva je skvělá, sympatická, spravedlivá vyšetřovatelka a i díky tomu si čtení užíváte a fandíte. S Roarkem tvoří úžasný pár, moc se mi líbí, jak si navzájem pomáhají, jak se doplňují.

,,Dávej pozor na mou policistku". Aww :)) Jo..Roarka miluju.

O Alvě, která žila několik let na ulici, Eva postupně zjištuje její dobře skrývánou minulost. Bylo mi jí neskutečně líto.
Také vychází najevo zajímavé skutečnosti ohledně další oběti, která byla zavražděna před x lety. Ani tento případ mě nenechal chladnou. Kromě lítosti jsem cítila i neuvěřitelný vztek. Do příběhu jsem se úplně vžila.
Vyšetřování mě bavilo, hlavně některé výslechy stály opravdu za to. Na originalitě přidává určitě i doba, kdy se vše odehrává, tedy v budoucnosti po roce 2060.

Klidně bych si tuto sérii dovedla představit i zfilmovanou.

Komentáře (0)

Přidat komentář