Dny v knihkupectví Morisaki

recenze

Dny v knihkupectví Morisaki (2024) 4 z 5 / bookbug_cz
Dny v knihkupectví Morisaki

Tuhle jednohubku slupnete za jedno odpoledne. Slibuju! Je to hezký, dojemný příběh plný krásných citátů, pravd a morálních hodnot, ke kterým se dnes tak často otáčíme zády. Ale není to hlavní hrdinka Takako, kdo mě okouzlil. Naopak - ona byla ve svém životě tak ztracená, že si dupala i po své vlastní důstojnosti. To její strýc Satorua toho o životě a jeho bolestech věděl víc, a tak měl vždy jasnou představu, co udělat. Tedy až do té doby, než se do jeho domu vrátí manželka Momoko, která ho bez vysvětlení opustila téměř před pěti lety.

Takako randila s týpkem, který jí jednoho dne s ledovým klidem oznámí, že se bude ženit. Vyjde najevo, že má už přes dva roky přítelkyni a Takako bylo jen lehké povyražení. Dívka podá v práci výpověď a odjíždí za svým strýčkem, aby mu pomohla s knihkupectvím. Knihy doposud nějak moc ráda, ale prostředí knihkupectví jí ukáže v mnohém jiný směr. Jakmile se objeví strýčkova žena Momoko, která je celá zahalena tajemstvím. Bolest, kterou právě ona prožila a pak ji způsobila i Satoruovi, se určitě časem vysvětlí.

Doporučuji všem, co mají rádi jemné příběhy s kapkou toho životního moudra. Nicméně jsem u toho neplakala, takže od toho nečekejte žádné citové dramaaaa...
....
Za knihu děkuji @knihydobrovsky v rámci #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář