Divoká říše

recenze

Divoká říše (2022) 5 z 5 / Andrea.Mayer
Divoká říše

První díl šestidílné série nabízí skvělý příběh odehrávající se v dystopickém světě a postavy, které si snadno zamilujete.

Bariéra oddělující říši Fae od světa lidí padla a válkou zmítaná Budapešť zůstala rozervaná na několik částí. Jednu stranu řeky ovládli Fae, druhá patří lidem a nešťastníci spolu s míšenci obývají takzvanou Divokou říši. Vzájemná nevraživost však graduje a každá strana se snaží z toho něco vytěžit. Máme tu Brexley, lidskou dívku, které se po smrti otce ujme vládnoucí rodina a vycvičí ji v umění boje. Brexley je už nějakou dobu zamilovaná do svého nejlepšího přítele Cadena, avšak nyní má být proti své vůli provdána za syna vůdce jiné země a utvrdit tak spojenectví. Díky zbrklému jednání se však poslední noční dobrodružství změní v noční můru a Brex skončí postřelená v zajetí Fae. Záhy se ocitá ve vězení přezdívaném Dům smrti, kde narazí Warwicka Farkase, legendu obou světů.

Tahle kniha je pro mě jedním z největších překvapení roku. Přestože se nejedná o úplně novou sérii (první díl vyšel v originále už v roce 2020), u knihy jsem nezaznamenala skoro žádný hype a ačkoliv jsem o sérii slyšela, nikdy jsem neměla nutkání ji číst. Proto jsem strašně ráda, že si ke mě cestou přece jen našla.

Příběh je velmi čtivý, autorka píše poutavě a skvěle vystihuje detaily, jak dokázala v popisu prostředí města i věznice. Skvěle vykreslené jsou i postavy, vůbec mi nedělalo mi problém se do Brex vcítit. V některých situacích mě sice iritovalo její zbrklé chování, ale obdivovala jsem, že i přes všechny hrůzy, které se jí přihodily se ani na vteřinu nevzdala své tvrdohlavosti a odvahy. Neutekla před tím, co musela udělat. A na druhé straně je Warwick, král Halalhazu, ztělesnění neohrožené síly. Přitažlivost mezi ním a Brex jsem milovala. Mezi oběma existuje nějaká, čtenářům zatím neznámá souvislost.

Celá kniha ve mě vyvolala spoustu otázek, na které jsem nedostala odpovědi, takže se těším až budu moct pokračovat v sérii a doufám, že se dalšího dílu dočkáme co nevidět.

Komentáře (0)

Přidat komentář