Dětská kniha s přidanou hodnotou

recenze

Bylinková babička (2024) 5 z 5 / veruptackova
Bylinková babička

Nejnovější dětská kniha oblíbené české autorky se opravdu povedla!
Pokud máte děti školkového nebo školního věku a hledáte originální pohádky na dobrou noc, rozhodně zbystřete!

Sedm pohádek o jedné babičce, která si na prázdniny vzala všech svých sedm vnoučat. Čtyři holčičky a tři kluci mají každý nějaké své trápení nebo něco, s čím jim babička může pomoci. A nikdo z dětí netuší, že je jejich babička nejen hodná, ale i kouzelná!

Každá pohádka je doplněna i krásnými ilustracemi Alžběty Z. Göbelové, kterých by mohlo být klidně víc. Alespoň to je názor u nás doma, i když to neberu jako mínus. Kniha je totiž doporučovaná pro o něco starší čtenáře (od 5 let) než je moje malá knihomolka. Nemyslím si, že by pro mladší děti byly pohádky složité nebo moc dlouhé, jen těch ilustrací není tolik, kolik se objevuje v knihách pro děti od 3 let a myslím si, že se hodí to zmínit.

Co je největším kladem této knihy pro děti? Zabývá se problémy, se kterými se rodiče nebo děti mohou setkávat denně. Ať už je to třeba posmívání se někomu kvůli jeho vzhledu, dlouhé vysedávání u tabletu nebo třeba plýtvání. Jako rodič opravdu oceňuji, že díky pohádce plné laskavosti mohu dceři snadno vysvětlit, proč danou věc nedělat nebo jak situaci řešit. Navíc jsem se i já něco dozvěděla o sedmi bylinkách a jejich zázračných účincích.

Prostě tohle je jedna z těch dětských knih, které nemají jen krásnou obálku, ale i obsah co stojí za přečtení! Opravdu moc doporučuju!

Komentáře (0)

Přidat komentář