Dash & Lily: Kniha přání

recenze

Dash & Lily: Kniha přání (2014) / _ctenar_adam_
Dash & Lily: Kniha přání

OBSAH KNIHY
Kniha Dash a Lily: Kniha přání nás dovede do Vánočního New Yorku, přesněji do antikvariátu Strand. V tomto knihkupectví zanechala Lily, naše hlavní hrdinka, červený diář, ve kterém bylo napsáno spoustu úkolů pro neznámého chlapce. Dash, který pravidelně navštěvuje toto knihkupectví, deník nalezne a začne plnit úkoly, které mu tam Lily nechala a začne tam psát svoje myšlenky a pro Lily vymyslí úkoly podobné. Deník později schová na určeném místě.
PŘÍBĚH
Kniha byla moc originální. Seznámení přes deník v antikvariátu a následné přesouvání deníku z jednoho místa v New Yorku do druhého, bylo naprosto senzační. Dash tam psal slovní hříčky a Lily příhody ze svého života, což tomu dodávalo také přidanou hodnotu. Taky musím zdůraznit styl psaní, který byl strašně čtivě napsaný. Když se zamyslíme nad tím, že si autoři posílali e-maily s kapitolami a nijak se nedomlouvali o rozvoji příběhu, tak vznikla tak výstižná kniha o Vánocích a o všem s nimi spojeného. Kniha se četla velmi svižně a nechyběla ani špetka humoru, který mi sedl strašně moc.
POSTAVY
Největším mínusem na knize byla hlavní hrdinka Lily, která se chová jak nevychované pětileté dítě, které si vydupe úplně všechno. Lily je tak strašně naivní a opravdu mi nesedla jako hlavní hrdinka, i když ve 3/4 knihy se změnila a začala se chovat jinak. Takže jsem se na kapitoly vyprávěné z pohledu Lily opravdu netěšil. Dash byl úplný opak Lily. Na svůj věk se choval vyspěle, využíval neobvyklá slovní spojení což mi opravdu sedlo. A nesmím zapomenout na Boomera, který má opravdu nezapomenutelné charakteristické rysy, které vám budou připadat strašně šílené, ale dostanou vás.
ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ
Tuto knihu bych doporučil všem, kteří si chtějí nejen na Vánoce přečíst vtipnou romantiku s šílenou Lily a Dashem alias “chytrolínem”

Komentáře (0)

Přidat komentář