Ďábelské síly v Blackwoodu.

recenze

Fantom z Blackwoodu (2021) 5 z 5 / TerezaMondeková
Fantom z Blackwoodu

Mara od narození vyrůstala v prostředí plném podvodníků, seancí, nadpřirozena... její rodiče jsou spiritisté. Když odešla z domova, slíbila si, že už nikdy do svého života nevpustí pověrčivost. Duchové neexistují!

Mara si chce splnit sen... koupit si vlastní dům. Začíná být zoufalá, ale pak dostane nabídku, která se neodmítá. Dům v Blackwoodu je už dlouho opuštěný, říká se, že v něm straší. Mara na duchy nevěří, proto se nenechá odradit a dům koupí. Mara se do domu hned nastěhuje a zamiluje si ho. Ale pak se začnou dít podivné věci. Dveře se sami od sebe otevírají a zavírají, na zdi se objevují krvavé otisky, během noci se ozývá dětský pláč, ale největší hrůzu jí nahání sklep. Čím déle je Mara v domě, tím si je jistější, že s domem není něco v pořádku. Je možné, že se spletla a duchové existují?



Tenhle díl mi už přišel jako horor. Četla jsem ji v noci a tentokrát jsem se opravdu bála, když jsem uslyšela nějaký zvuk, tak jsem málem vyletěla z postele. Navíc kniha byla opravdu čtivá. Kapitola končila v tom nejlepším a já se hned musela pustit do další. Líbilo se mi, že v knize byla i milostná zápletka. Kniha mě pak vždycky mnohem víc baví. Strašidelnou atmosféru autorka popsala dokonale. Nechyběl ani překvapivý zvrat na konci knihy. Vlastně bych byla ráda, kdyby byla kniha delší.

Opravdu se mi moc líbily obrázky, které v knize byly. Občas byly trochu děsivé, ale k příběhu se skvěle hodily. Snad to nebude poslední kniha, kde se takové obrázky objevily. Bylo to zajímavé zpestření příběhu.

Mara mi občas lezla na nervy. Jak byla neustále přesvědčená a tvrdohlavá, že jenom ona měla pravdu a pak tvrdě dopadla. Neil... je pravda, že občas to bylo trochu moc s tím "koťátko, miláčku, zlatíčko, světlo mého života". Hlavně, když to bylo všechno v jedné větě, ale dá se to překousnout. Upřímně... trochu jsem hlavní hrdince záviděla takového mužského. Najít takového v dnešní době se dá považovat za zázrak.

Komentáře (0)

Přidat komentář