Co odhalí bouře

recenze

Co odhalí bouře (2022) 4 z 5 / Knihomolka97
Co odhalí bouře

Bratři Adam a Will vyrazili lyžovat a vůbec je nenapadlo, že z husté vánice, která je zaskočila, už se jeden z nich nevrátí. O dvacet let později se na horské chatě blízko osudného místa sejdou čtyři lidé a je jisté, že někdo ví, co se tenkrát doopravdy stalo. Když se po sněhové bouři objeví tělo jednoho z bratrů, začne drsná hra odhalující propletené příběhy plné spojitostí se zapomenutou historií.
.
.
Příběh se odehrává převážně ve francouzském středisku La Madière na horské chatě. Střídá se několik časových rovin a je vyprávěno v ich-formě z pohledu vícera osob, což bylo chvilku trochu matoucí, ale naštěstí se člověk rychle zorientuje.

Ve vzduchu visí spoustu otázek. Co se tenkrát přesně stalo? Kdo je kdo a jakou má spojitost s touto tragédií?

Ze začátku jsem měla problém s postavami, nikdo mi nebyl extra sympatický. Ria mi svým chováním byla hodně proti srsti, nicméně jsem si říkala, že má pro své chování jisto jistě nějaký podstatný důvod a nechtěla jsem soudit rychle.

Příběh je čtivý, svým způsobem napínavý, jak se skáče v čase a mění se vypravěči.
Postupně dostáváme odpovědi, některé se daly předvídat, ale něco překvapivé rozhodně bylo a obzvláště jedna věc, která mě vůbec nenapadla.

Je smutné, že stačí vážně jen mžik, zkrat a zbytečná tragédie, která zničí nejeden život, je na světě... :(

Občas se našly momenty, které se trošku táhly a nepřišly mi až tak důležité, ale ve výsledku to je určitě povedený kousek s tématem sladké pomsty.
4⭐️/5⭐️

Komentáře (0)

Přidat komentář