Co nesmíte vědět (lepší nevědět)

recenze

Co nesmíte vědět! (2012) / RenataP
Co nesmíte vědět!

Chvílemi jsem opravdu měla pocit, že co nesmíte vědět, je někdy lepší nevědět. Ano... je to hodně o přemýšlení, s tím souhlasím se všemi čtenáři, od kterých jsem si přečetla názor. Tohle je totiž jedna z knih, která je pro mě tak zvláštní a silná, že jsem okamžitě po přečtení začala hledat i názory jiných, kteří ji už četli. A v podstatě se shodujeme.
Informací tu je neskutečně mnoho a shrnují v základu fungování ekonomiky, zdravotnictví, mega výdělečné farmacie, válek, nepříjemné pravdy tu vyplouvají i o kvalitě potravin a v podstatě o neudržitelnosti takového množství lidí na Zemi - a to všechno vlastně už tušíme. Nebo víme, jen se to tutlá....

Jen roky ukáží, kolik z toho bude pravda, a kolik ne.
Ale obávám se, že autor tu opravdu hodně uhodil hřebíček na hlavičku, jak je to ostatně jeho dobrým zvykem i v jiných titulech.

Možná bych raději, kdyby vše bylo více rozepsáno a ozdrojováno.
Možná jsem rozmazlená knihami B. Kurase (ty vřele doporučuji k podobným tématům také), ale v tomto se čtenáři také shodují. Je to takové povrchní konstatování faktů, i když i pro mě občas něco šlo velmi do hloubky. Nazvala bych tuto knihu základní učebnicí toho, jak to na světě chodí.
A i to je pro mě silná káva a pro mnohé další čtenáře taky.
Přemýšlet o souvislostech nás nutí téměř na každém řádku a já se těším na druhý díl!
Třeba bude více do hloubky - víte, ono kdyby všechno bylo naservírováno najednou, možná by to bylo nestravitelné.
Ale to už každý musí posoudit sám.
Renata

Komentáře (1)

Přidat komentář

jamajka99
23.08.2021

Kniha CO NESMÍTE VĚDĚT lze stáhnout z internetových stránek v pdf. Rozhodně stojí za přečtení. Pro začátek si přečtěte na stránku 288-9. V recenzi je napsáno "...Jen roky ukáží, kolik z toho bude pravda, a kolik ne..." Obávám se, že už se to začíná naplňovat.