Rider Waite Tarot: Skvělý, nadčasový. Vždy.

recenze

Rider Waite Tarot (2016) 5 z 5 / RenataP
Rider Waite Tarot

A zázrak tarotových karet je u vás! Možná znáte tyto karty od vidění, protože patří k těm bezkonkurenčně neznámějším! A jsou tu už v mnohém dalším vydání, znovu pěkně čerstvé na pultech, tentokrát s novou příručkou, která byla psána jasně, stručně s naladěním na pocity z karty a dobré rady, které s ní mohou být spojeny.
Na své odpovědi si téměř okamžitě přijdete sami!
Může se zdát, že slibují nemožné, ale principem tarotových karet je ukázat různé životní okolnosti, přiblížit, jak asi vznikly, jak se projevují a co je ovlivňuje. A pak hledat řešení na základě toho, co je nám nejbližší. Nebo nás nejvíce štve, ono totiž tyto dvě extrémní polohy emocí jsou si v tarotových výkladech velmi blízko. Pokud nás něco v odpovědi a na kartě zaujme, bude to hrát nějakou roli.
A na nás pak už bude rozklíčovat, jestli to je řešení a naše silná stránka, nebo bylo právě ukázáno na slabinu nebo na to, co musíme udělat, i když se nám nechce, aby se věci změnily.
Nejprodávanější karty na světě jsou doplněny příručkou, která si kladla za cíl co nejjasněji přiblížit emoce, které z karet sálají, nálady a rozpoložení, v němž máme, pokud nám tato karta padne, hledat odpovědi. A někdy se dočkáme i konkrétních doporučení, proč ne? Protože některé karty jsou tak rázné a řízné, že na vás doslova své řešení vykřiknou a to stačí
Protože tak to třeba je.
Tento pocit mívám z karty Císaře. Symbolika Císaře je tak silná a nezpochybnitelná, že když padne, je to jasný pokyn k tomu udělat si ve svém životě pořádek tak, aby fungoval.
Abychom mohli sedět na svém trůnu, měli přehled, bylo co jíst, bylo kde bydlet. Bylo zázemí pro růst. A bezpečí. Cokoliv, co vás pod tím pocitem, který Císař má ve své hlavě, napadne.
V emocích tkví kouzlo každého výkladu.
V rázné symbolice, která nám všem zasahuje do běžných životů.
Každou z karet znáte. Každou takovou situaci jste zažili. Umíte ji znovu procítit.
A právě v tomto světě faktů, zkušeností a emocí hledáme odpovědi.

Komentáře (0)

Přidat komentář