Krásné, jemné, rázné i praktické

recenze

Orákulum Elfů a Víl (2024) 5 z 5 / RenataP
Orákulum Elfů a Víl

Karty se zdají jemné a poetické, ale nenechte se mýlit. Archetypy a jemná křídla různých bytostí tu najdete, ale také dosti rázné rady, které zcela souzní s moderním světem. A s našimi současnými problémy, kdy mnoho lidí hledá své pravé místo, prostor, kde mohou být smysluplně spokojení. A to jsem z karet cítila nejvíc. Ukázat nám, kudy jít, aby nám bylo dobře. A to velmi prakticky. Dokonce mne začaly velmi překvapovat, protože se stávaly v některých výkladech dosti nekompromisní, nebo se občas sešly zrovna karty, které se s námi moc nepářou a řeknou to tak, jak to je.
A to byly výklady, ve kterých jsem se často až nevěřícně ohlížela, jestli to je skutečně ta jemná tématika, nebo mám omylem nějakou jinou příručku. Kdepak… Elfové a Víly to umí pořádně rozebrat a poradit tak, že vám daná rada opravdu zůstane v hlavě.
Ale je tu i jemnost…
…. Některé karty jsou ale velmi jemné a podporující, a tak k Orákulu Elfů a víl nelze říci nic negativního. Snad jen to překvapení z toho, že umí jasně a zřetelně ukázat na problém, což někdy bolí, tu opravdu bylo. Žádné hlasy víl a nebeských zvonečků… a věčné chválení a hlazení po hlavě.
Tak si zkusíme malý příklad?
Na otázku, jak se probudit z letargie, mne vyšla karta 53 Čakrová víla.
Magické říše mi chtějí pomoci, abych se uzemnila… můžeme nechat svým průvodcům dnes někde nějaký dárek. Kytičku. Kamínek… Tak to je jemné povzbuzení, ale jsou tu ještě další karty o zimě, synchronicitě a dobrém načasování. Je to tedy nikoliv letargie, ale vyčkávání na pravý čas a čas k odpočinku. Zimu nemůže příroda přeskočit, protože by na jaře nic nevyrostlo. Máme tedy ten lenivý čas využít k plánům, vděčnosti, k nabíjení baterek.
Nádherná práce matky a dcery
Nancy miluje psaní. Její dcera Amy zase ráda kreslí a maluje. Spojily své duchovní cesty a vytvořily toto krásné dílo. Souznění je cítit na každé kartě, za každým slovem. Nádherný a osobitý styl výrazných ilustrací, které si zachovávají rozechvělou jemnost. Energii a pohyb v každém tahu…
„Ptejte se sami sebe PROČ a říkejte UKAZUJ MI VÍCE… „ je jedna z citací, kterou si z karet můžu vzít pro každou chvíli svého života.
To je moudro, které se hodí ke každé situaci. Ptát se proč… hledat odpovědi a pobízet osud i svou intuici a pozornost k tomu, aby nám ukázala více.
Autorka Nancy Brown je duchovní poradkyní a miluje psaní. Její dcera Amy Brown zase miluje skřítky a malování vodovými barvami i pastely… zejména pak víl a nadpřirozených bytostí. V tomto jedinečném souznění vzniklo toto krásné dílo.
kukatko.cz


Orákulum Elfů a Víl Orákulum Elfů a Víl Nancy Brown

Orákulum Elfů a Víl je mostem do říší elementálů, které existují mimo běžně vnímatelný svět. Obývají je okouzlující víly a elfové, skřítci a andělé, draci a další průvodci, kteří s námi komunikují a pomáhají nám, protože jim zálež... více


Komentáře (0)

Přidat komentář