Čepel tajemství

recenze

Čepel tajemství (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Čepel tajemství

Nevšední hlavní hrdinka důvod, proč jsem si knížky všimla už v edičáku a napsala si ji na svůj seznam. Ziva Tellionová je totiž introvertka a ze všeho nejlépe se cítí sama ve své kovárně. Když tedy nepočítáme její mladší sestru, o kterou cítí povinnost se postarat. Po smrti rodičů to totiž ani jinak nejde. Lidí se straní, dělá jí obrovský problém s nimi mluvit, z domu skoro vůbec nevychází. Myslím, že Zivě porozumí každý čtenář, kdo to má podobně a bude ho bavit nejen čtivost celého příběhu, ale i samotný vývoj hlavní hrdinky, který je tam znatelný, ale ne tolik, aby byl nereálný.

Ziva jednoho dne kývne na obchodní nabídku, kterou jí přednese proslulá válečnice Kymora. Má pro ni vytvořit meč, který bude mít výjimečnou magii. Na oplátku jí i sestře nabízí bezpečí uvnitř její družiny, a tedy i domov a jistoty, které Ziva s Temrou doposud neměly. Ziva meč skutečně vytvoří, s magií, kterou nedokáže jen tak vysvětlit a dost ji vyděsí. Meč totiž dokáže pohltit tajemství toho, kdo se o něj řízne. Což může být v určitých situacích dost nebezpečné. Brzy pozná, že nebezpečí tohoto meče je velké a neúnosné pro celý svět. A tak se rozhodne i s ním před Kymorou utéci. Jenže válečnice má své bojovníky všude a dívky si tak pro svou ochranu a bezpečí najmou žoldáka, který je má dovézt bezpečně do cíle jejich cesty. Kellyn je rozhodně pravý mužský hrdina všech young adultovek. Je silný, trochu protivný a rozhodně i dost přitažlivý. Ziva tak poprvé zažívá pocity, které jí díky její vlastní osamělosti dlouhé roky míjely. Do party na cestu přiberou i podivínského knihomola Petrika, který se zajímá o historii magie a kromě toho snad i naleznou odpovědi na otázky týkající se příbuzenstva jejich mrtvých rodičů.

Příběh nemá žádná hluchá místa, je napěchovaný akcí i zábavnými momenty. Celkově jsem spokojená velmi, protože jsem dostala to, co jsem očekávala. Překvapil mě propracovaný charakter hlavní hrdinky, a konkrétně autorčina práce s pocity introverta v extrovertním světě.


Čepel tajemství Čepel tajemství Tricia Levenseller

Osmnáctiletá Ziva se odjakživa vyhýbá lidem. Lék na svoje úzkosti hledá v kovárně, kde díky svému nadání pro magii vytváří jedinečné zbraně s ohromující silou. Jednoho dne dostane zakázku na výrobu meče, který dokáže ukrást tajems... více


Komentáře (0)

Přidat komentář