Čarodějka: Šepot kouzel - další Humbook Tip

recenze

Šepot kouzel (2023) 3 z 5 / Knihomolka97
Šepot kouzel

Hlavní hrdinka Eira je sympatická, odvážná, tvrdohlavá, odhodlaná dokázat sobě i okolí, že se o sebe dokáže postarat. Díky nehodě, která se stala před pár lety, je momentálně nejzavrhovanější učnicí v Čarodějné věži. Rozhodne se proto chytit příležitost a zúčastnit se Turnaje pěti království, který ji zcela změní život. Nemá to jednoduché, protože jí hlavně její rodina háže klacky pod nohy a chce, aby to vzdala...

Kniha se čte dobře a i když jsou místa, kde se nic moc neděje, něco nutí neustále číst dál. Fantasy svět, jeho jednoduchý popis a zpracování se mi líbí. Zajímavá magie, čarodějové, řazení a schopnosti čarodejů, Turnaj, tajemství a vyobrazené mapy mě okouzlily.

Eira je hrdinka, kterou si nelze neoblíbit a nejde ji nefandit vzhledem k tomu, jak se k ní ostatní chovají. Někdy to bylo tak flustrující!
Sláva za její nejlepší kamarádku, úžasnou Alyss!
Co mi na Eiře nesedělo, byla její přílišná důvěřivost. Přišlo mi, že v některých momentech vůbec nepřemýšlela.

U některých postav se mi i měnily názory, nevěděla jsem, komu věřit, nebo o co jim přesně jde.

Nechybí i romantická část, která je ale taková nemastná neslaná. Máme tu záhadného elfího velvyslance a také prince z věže. Jeden z nich si dokázal postupně získat mé sympatie a cítila jsem chválabohu i nějaké to jiskření a hlavně potenciál.

Závěr předvídatelný, ovšem přišel jeden nečekaný zvrat, který jsem musela chvíli prodýchávat.
Jedná se o první díl a jsem zvědavá na pokračování.

Musím se přiznat, že jsem si dala pár dní na rozhodnutí, jak budu hodnotit, protože jsem si nebyla stoprocentně jistá.
Čarodějka: Šepot kouzel je další #humbooktip, a právě proto jsem od knihy čekala přece jen víc.
Takže nakonec hodnotím 3,5*/5*.


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Někomu jdou stíny v patách, někdo v nich žije. Fantasy ve stylu hitu Kouzla rodu Thornů. Osmnáctiletá Eira Landanová je nejzavrhovanější učnicí v Čarodějné věži. Stále ji dusí srovnávání s jejím starším bratrem, šepot magie i v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář