Budeš ta pravá?

recenze

Zmiz, dokud můžeš (2023) 5 z 5 / Kikina182
Zmiz, dokud můžeš

Agentka Laurel Snowová se vrací zpět do svého rodného města. A právě v čas, protože se začínají objevovat mrtvé ženy, jejichž těla jsou obklopena černými jiřinami. Vypadá to, že tohle malé městečko má dalšího sériového vraha. Ke smůle Laurel Snowové se zaměřil i na její sestru Abigail, se kterou by nejraději přerušila veškerý kontakt, ale teď ji stejně jako všechny potenciální oběti musí chránit. Spolu se svým týmem a Huckem Riversem hodlá přijít na to, kdo je vrah a zabránit dalším zmařeným životům.

Autorčin styl psaní mě stejně jako v případě prvního dílu ihned pohltil. Rebecca Zanetti nejen, že píše čtivě, ale zároveň nešetří popisy, díky čemuž jsou všechny scény skvěle vyobrazeny a z knihy vyzařuje atmosféra tajemna a nebezpečí.

Zmiz, dokud můžeš jsem si užila stejně jako první díl. Detektivní zápletka je perfektně promyšlená a já skoro až do konce neměla nejmenší tušení, kdo je vrah. Autorka mě dokonale zmátla a celou dobu mě držela v napětí. Moc se mi líbí i to, jak je celý příběh propleten se soukromým životem Laurel Snowové, ať už se jedná o ten milostní nebo rodinný. Skvěle se to doplňuje a působí to díky tomu reálněji, než kdyby spolu tyhle dvě části příběhu skoro nesouvisely.

Postavy, které se vyskytovaly už v první
m díle, se chovají stejně jako v něm. Možná až na pár odchylek, které jsou ale adekvátní vzhledem k tomu, co prožily. Skvěle popsané jsou ale i nové postavy. Všechny mají hloubku a jsou z psychologického hlediska zajímavé, ale zároveň o nich není odhaleno vše, takže zbývá mnoho jejich vlastností k odhalení.

Na další knihu z pera Rebeccy Zanetti jsem se moc těšila a můžu říct, že ani v nejmenším nezklamala. Zmiz, dokud můžeš je stejně úžasná jako první díl a já už se moc těším na třetí. Nebo na cokoli dalšího od autorky. Hlavně, když to bude co nejdřív.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Metafora.


Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Agentka Laurel Snowová je zpět a kromě sériového vraha se musí vypořádat s komplikovaným vztahem se svou nově objevenou polovlastní sestrou. „Komplikovaný“ je však slabé slovo. Nejenže má Laurel podezření, že za záhadným zmizením ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář