Bude lovkyně ulovena?

recenze

Lovkyně (2020) 4 z 5 / eva3992
Lovkyně

Druhá světová válka zase trochu jinak. Tentokrát se s válečným korespondentem Ianem Grahamem ocitáme v roce 1950. Právě on se snaží vypátrat zločince, kterým se podařilo uprchnout před spravedlností. Koho však touží opravdu najít je žena „lovkyně“, která chladnokrevně zabíjela a to i včetně dětí.
V knize se setká s Ninou, bývalou poručicí sovětského letectva a brzy zjistí, že mají společný cíl – najít „lovkyni“.

Sledujeme zde tři lidské osudy a různé časové roviny. Mladou dívku Jordan v Americe, Ninu v Sovětském svazu a Iana v Rakousku. Všechny příběhy se postupně začnou proplétat a doplňovat a Vy odhalujete další a další tajemství, které Vám budou dohromady dávat smysl.

První polovina knihy mi přišla trochu pomalejší, avšak ne nezajímavá. Posledních sto stran ale vše dohnalo a byla to jedna velká jízda, při které jsem ani nedýchala a knihu nemohla odložit z rukou.

Všechny hlavní hrdiny si zamilujete, budete s nimi pátrat, budete jim fandit, budete se s nimi smát i brečet, budete jim chtít poradit, navést je na správnou stopu.
Autorka zde kromě jiného „oslavuje“ sílu žen. Hlavní hrdinky jsou zde každá jiná a přesto každá silná a dokáží se vyrovnat s ranami osudu. Nina, která je válečnou pilotkou a která opravdu neměla lehké dětství, nám dokazuje, že každý máme šanci na to, abychom žili tak, jak chceme a můžeme se vymanit z předem daného života. Navíc tu byl opravdu zajímavý pohled mezi pilotky ve druhé světové válce – ženská síla, odhodlanost a pospolitost. To, co zvládly, bylo neuvěřitelné.

V knize najdeme akční i dojemné scény. A i když se jedná o závažné téma, autorka do knížky několikrát propašovala vtipná místa, takže vše příjemně odlehčila, avšak nezlehčila.

Pokud máte rádi knihy z období druhé světové války, tak jako já, pokud rádi čtete o silných ženských hrdinkách a pokud se nechcete u knížky nudit, je právě Lovkyně kniha pro Vás.

Už rok mám doma i autorčinu předchozí knihu Alicinu síť a rozhodně se na ni v nejbližší době chystám a těším.

Komentáře (1)

Přidat komentář

broskev28
04.05.2021

Děkuju za pochvalnou recenzi, cítím to stejně a knihu doporučuju všem svým známým, kteří se zajímají o válečné a čerstvě poválečné dění.