Tom Reynolds opět v akci

recenze

Pod povrchem (2022) 3 z 5 / eva3992
Pod povrchem

Tom Reynolds si jel odpočinout na dovolenou, ale zločin nepočká. V budově parlamentu je brutálně zavražděn vládní činitel. Celé Irsko je na nohou a je na Tomovi, aby zjistil, kdo je pachatel. Nebude to mít jednoduché, čeká ho mnoho podezřelých, politické intriky i osobní spory.

Druhý příběh s inspektorem Tomem Reynoldsem je tu! Po přečtení prvního dílu S naším požehnáním, který byl skvělý, jsem se nemohla dočkat. Sice přišlo lehké zklamání, ale i tak jsem si čtení užila.

Kniha nás zavede do Irska, důkladně poznáme palác Leinster House, sídlo parlamentu, ale podíváme se i do vesniček na pobřeží. Dozvíme se jaká témata trápí Irsko. Bylo to pro mě nové, normálně se o takové věci nezajímám, ale ráda jsem si o tom přečetla. U knížek mám ráda, když se při čtení dozvím i něco nového a přínosného.

V knize potkáme „staré známé“ z prvního dílu. Už jsem na ně skoro zapomněla, o to víc jsem si je a jejich osudy zase ráda připomněla. Je zde skvěle vykreslena práce policie a vyšetřovatelů. Poznáme jejich postupy i myšlenkové pochody. Kapitoly zde končí tak, že Vás nutí číst dál. Autorka příběh stále více zamotává. Máme tu spoustu podezřelých, mnoho tajemství, polopravd a intrik. Postupně rozplétáme jednu záhadu za druhou a inspektor nás pomalu směřuje k objasnění celé vraždy.

Kromě kriminální linky tu máme i osobní, milostnou linku. Více se ponoříme do osobního života Toma Reynoldse, ale také budeme řešit milostné trable Raye a Laury.

S knížkou jsem měla tentokrát pár problémů. Nemohla jsem se do ní začíst, bylo tu spoustu jmen, celkově to bylo málo akční, málo napínavé. Až ke konci se to změnilo a já hltala každou stránku, abych zjistila, jak to celé dopadne. I přesto všechno jsem celý příběh viděla před očima jako film a dokázala bych si představit, že by série s inspektorem Tomem byla zfilmována.

Série už má nyní celkem šest dílů. Jakmile u nás vyjde další, určitě dám autorce ještě šanci.

Komentáře (0)

Přidat komentář