Pod povrchem

Pod povrchem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495497/bmid_pod-povrchem-SPC-495497.png 4 17 8

Inspektor Tom Reynolds série

< 2. díl

Říká se, že politika je nemilosrdná – ale jak zjistí inspektor Tom Reynolds, nic nerozvíří vody tak jako osobní pomsta. Dva mocní muži se pozdě v noci sejdou na utajeném místě a diskutují o dávno započatém plánu, který má již brzy dojít naplnění. O několik hodin později je vysoce postavený vládní činitel Ryan Finnegan brutálně zavražděn v nejchráněnější budově Irska, v paláci Leinster House, sídle parlamentu. Na místo je ihned povolán inspektor Tom Reynolds se svým týmem, aby mohl odhalit, kdo za vraždou stojí. Důkazy nejprve ukazují na zločin motivovaný politickými konflikty, překvapivý objev však záhy pošle vyšetřovatele zcela jiným směrem. Motiv vraždy je náhle mnohem osobnější… Ale kdo mohl z Ryanovy smrti těžit nejvíc?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Beneath the Surface , 2016


více info...

Přidat komentář

Danago
30.07.2023 3 z 5

První díl byl skvělý. Tento nebyl úplně špatný, ale já nemám ráda detektivky a politiku dohromady. Ale protože jsem pachatele vůbec neodhadla a i motiv byl překvapením, tak mě nakonec kniha až tak moc nezklamala. V knize se hodně řeší i osobní linka vyšetřovatele, což
mně osobně připadalo docela příjemné.
Přesto všechno za mě průměr.

Venny345
29.06.2023 3 z 5

Byla jsem celkem natěšená a o to více pak zklamaná, kniha ve mně nic nezanechala, průměrná detektivka.


soukroma
17.04.2023 5 z 5

Naprostá spokojenost (konečně, po třech brutálních přemrštěných thrillerech...), přes politickou zápletku a prostředí: napínavé, zajímavé, ale hlavně s uvěřitelnými postavami, vyšetřováním, dialogy, hnutími mysli. Autorka skvěle představila své hrdiny ze všech stran, žádné černobílé, umělohmotné postavy, ale lidé se všemi klady a zápory, živoucími, řešícími práci i své soukromí, utápějící se v zármutku, depresi, osamělosti, touhách. Právě záležitosti soukromé mi tu vůbec nevadily, skvěle doplňovaly a dokreslovaly dění. Ostatně i celé politicky, mocensky a finančně se tvářící krimi se na posledních stranách stává velmi osobním...
Moc se mi líbili všichni detektivové, kteří střídmě, ale trefně používali irský suchý humor. Po krk ponořeni v politicky exponovaném vyšetřování byli pořád lidmi: unavení, ale pečliví a nepřestávali o nejasnostech a té hromadě lží získávaných od svědků i podezřelých přemýšlet a dávat dohromady celou zapeklitou skládačku. V ní se míchaly národní politické, ekonomické i existenciální zájmy, spolu se zahraničním kapitálem, ekologií a přírodním bohatstvím, zisky a nezbytným podplácením...
A dokonce se hodně dozvíme i o Irsku centrálním i západním okrajovém, střídajícím se počasí, lidičkách postižených moderní dobou (2011), tj. cizími rozhodnutími o nich samých, a především dublinském komplexu sídla vlády protkaném mnoha tunely s tisícovkami pracovníků a návštěvníků. Pár irských slovíček atmosféru ještě koření...
Výborné. Autorku budu sledovat (Přiznání mám v knihovně zatím netknuté, tak se mám nač těšit!).

Jaruš7
13.03.2023 5 z 5

Na současnost mnohoznačný rozsah politických špinavostí.
Čtivost zaručena, citlivá témata provázaná do skvělé detektivky ve vyšších vrstvách politických špiček.
Je zarážející jak politická garnitura dovede být po volbách zrádná vůči voličům kdekoli na zemi.

Citace:"... štěstí se neskrývá ve věcech, po kterých člověk touží, ale ve vděčnosti za ty, které už má. ...měli jeden druhého. Měli rodinu, přátele a plnohodnotné životy. "

Poutavá četba.

Katania
15.01.2023 5 z 5

Já jsem spokojená. I když ty politické příběhy nemusím, tak zde to vyvažují vtipné dialogy a sympatické postavy. Těším se na další.

astra3
17.12.2022 5 z 5

Mně se kniha líbila. Příběh z politického prostředí. Vtipné dialogy, napínavý příběh, špinavá politika, bezcitní boháči a k tomu touha po rodině.

eva3992
13.11.2022 3 z 5

Tom Reynolds si jel odpočinout na dovolenou, ale zločin nepočká. V budově parlamentu je brutálně zavražděn vládní činitel. Celé Irsko je na nohou a je na Tomovi, aby zjistil, kdo je pachatel. Nebude to mít jednoduché, čeká ho mnoho podezřelých, politické intriky i osobní spory.

Druhý příběh s inspektorem Tomem Reynoldsem je tu! Po přečtení prvního dílu S naším požehnáním, který byl skvělý, jsem se nemohla dočkat. Sice přišlo lehké zklamání, ale i tak jsem si čtení užila.

Kniha nás zavede do Irska, důkladně poznáme palác Leinster House, sídlo parlamentu, ale podíváme se i do vesniček na pobřeží. Dozvíme se jaká témata trápí Irsko. Bylo to pro mě nové, normálně se o takové věci nezajímám, ale ráda jsem si o tom přečetla. U knížek mám ráda, když se při čtení dozvím i něco nového a přínosného.

V knize potkáme „staré známé“ z prvního dílu. Už jsem na ně skoro zapomněla, o to víc jsem si je a jejich osudy zase ráda připomněla. Je zde skvěle vykreslena práce policie a vyšetřovatelů. Poznáme jejich postupy i myšlenkové pochody. Kapitoly zde končí tak, že Vás nutí číst dál. Autorka příběh stále více zamotává. Máme tu spoustu podezřelých, mnoho tajemství, polopravd a intrik. Postupně rozplétáme jednu záhadu za druhou a inspektor nás pomalu směřuje k objasnění celé vraždy.

Kromě kriminální linky tu máme i osobní, milostnou linku. Více se ponoříme do osobního života Toma Reynoldse, ale také budeme řešit milostné trable Raye a Laury.

S knížkou jsem měla tentokrát pár problémů. Nemohla jsem se do ní začíst, bylo tu spoustu jmen, celkově to bylo málo akční, málo napínavé. Až ke konci se to změnilo a já hltala každou stránku, abych zjistila, jak to celé dopadne. I přesto všechno jsem celý příběh viděla před očima jako film a dokázala bych si představit, že by série s inspektorem Tomem byla zfilmována.

Série už má nyní celkem šest dílů. Jakmile u nás vyjde další, určitě dám autorce ještě šanci.

LeNÍk32
11.11.2022 3 z 5

Upřímně musím říct, že první díl mi sedl daleko víc. Hodně jsem litovala, že už je konec. Ale tady? Kdyby knížka měla o 100 stran méně asi by mi to nevadilo. Trvalo mi prokousat se dějem, až konec chytil šmrnc a odsejpalo to..

Autorovy další knížky

Jo Spain
irská, 1979
2020  91%S naším požehnáním
2019  69%Přiznání
2022  74%Pod povrchem

Kniha Pod povrchem je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce52x
Chystám se číst28x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x