Bezvětrné město

recenze

Bezvětrné město. Kniha První (2022) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Bezvětrné město. Kniha První

Jaká kniha vás moc bavila, ale četli jste ji dlouho?

Tak málo času na čtení teď mám. Šílené. V takovou dobu je ale ještě větší slast, začíst se do knihy plné tajemství a hledání vraha. Detektivka ze světa fantasy? Must have!
Jediná věc, které jsem se obávala při otevření Bezvětrného města byla avizovaná absence romantické linky. Kdo mě zná, ví, že romantiku v knihách vyhledávám. Tady jsem si od ní trochu odpočinula, ale přesto jsem hltala každou stranu.
Hyperborea je magické a věžaté město pod kupolí, která ho chrání od okolní krajiny plně sněhu a ledu. Město má sedm úrovní, a čím výš se dostanete, tím úspěšnější a mocní jste. V první úrovni živoří nejobyčejnější lidé a v sedmé si žijí mocní kouzelníci bez útrpného pohledu dolů.
Lastyanax a Arka se mi okamžitě dostali pod kůži. Lastymu je devatenáct a moc se mi líbí, jak se v něm sváří boj kluka z první úrovně a nového ministra Hyperboreje, obyvatele sedmé úrovně. Třináctiletá Arka je dle mého tím nejlepším v této knize. Mladá amazonka, která se snaží utéct od všeho zlého a hledá svého otce až v daleké a kouzelné Hyperboreji.
Když se tihle dva spojí a promísí svou inteligenci protkanou humorem – to by bylo, aby nenašli vraha a neodhalili korupci.
Závěr knihy je otevřený a tak se moc těším na další díl, který má snad vyjít ještě v tomto roce.

Obálka a grafika: Nejkrásnější obálka za dlouhou dobu. Zatím je to pro mě číslo jedna v tomto roce. Jedním slovem – nádhera.

Verdikt: Kniha jde skrz věkovou skupinu – bude se líbit dospělým, kteří si rádi přečtou méně komplikovanou fantasy bez milionu postav a pravidel, stejně tak jako mladším čtenářům, kteří se mohou ztotožnit s mladší hlavní hrdinkou. Já vám ji vřele doporučuji.

Komentáře (0)

Přidat komentář