Batman - Náměsíčnice

recenze

Batman: Náměsíčnice (2018) 5 z 5 / Airin
Batman: Náměsíčnice

Knížka byla naprosto, naprosto ÚŽASNÁ! Přečetla jsem ji jedním dechem a tak moc jsem byla zklamaná, když jsem se dostala na poslední stránku :(( Svou roli hraje taky to, že jsem den před čtením této knížky opět zkoukla všechny tři díly Batmana a zamilovala se do jeho soundtracku! Taky jsem od autorky četla její knižní sérii Legenda, která se mi velmi líbila a četla se sama od sebe. Takže když jsem na Batmanovi – Náměsíčnice uviděla jméno Marie Lu, věděla jsem, že je to záruka dobré kvality a že si tu knihu musím přečíst!

Mám ráda filmy se superhrdiny, Marvelovky a další akční filmy, kde se pořád něco děje a kde se to neobejde bez bojů, stříleček, utíkání apod. Takže samozřejmě hledám i knihy, které jsou stejně tak akční a naplní moji knižní touho po dobrodružství. Díky Marii Lu jsem takovou knihu opět našla a jsem za to velmi vděčná!

Marie znovu dokázala, že její knihy jsou a budou zárukou kvality a dobře stráveného času. Protože tak skvěle propracovanou a napínavou knihu o superhrdinech jsem již dlouho nečetla. I když je Brucovi v příběhu teprve osmnáct let a ještě na sebe nenasadil legendární masku, zažívá své první opravdové dobrodružství, které je jeho prvním krokem na cestě stát se maskovaným hrdinou – Batmanem.

Škoda jen, že takových knižních příběhů o superhrdinech, které se zabývají jejich životem před tím vším, není víc. A škoda, že nechce Marie Lu napsat o Brucovi další knížky. Ano, mí přátelé, tato kniha je vyloženě návyková! Ach jo, pořád na ni musím myslet.

Ten konec? To finále? Čekala jsem, že se epický boj odehraje jen na pár málo stránkách, jak je tomu v poslední době u některých knih, které jsem četla, zvykem. Ale Lu mě opravdu překvapila, když se doslova celá druhá polovina knihy zabývala honičkami a konečným bojem! Při čtení knihy jsem si připadala, jako v jednom z filmů o Bruci Wayneovi. Opravdu mě děj vtáhl do sebe a já cítila, že stojím vedle mladého Batmana a zažívám spolu s ním všechna ta dobrodružství.

Nenapadá mě ani jedna věc, kterou bych knize vytkla, ani jedna pasáž, kde bych se nudila. Tuto knížku vřele doporučuji všem milovníkům filmů o superhrdinech, také marvelholicům a oblíbencům Batmana! Gotham na Vás čeká, lidi :))

PS: Asi jsem se právě zařadila do #teambatman
PS 2: Jak tak píšu tuhle recenzi…asi si tu knihu půjdu znovu přečíst :))

Více zde :))
https://bookhunter5.wordpress.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář