Aurora povstává

recenze

Aurora povstává (2020) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Aurora povstává

Kdy jste naposledy četli nějaké sci-fi? A líbilo se vám?

Když se mi @ivka_s_knihou ozvala, že spolu s @zuza_reads budou číst Auroru a jestli se nechci přidat, moc dlouho jsem se nerozmýšlela. Jay Kristoff se stává mým oblíbencem a číst v tak dobré společnosti spolu s Ivkou a Zuzkou, jsem si nemohla nechat ujít. Takže ještě jednou díky, holky .

Tahle parta zvláštních lidí na sebe tak nějak zbyla a najednou je třeba, aby fungovali jako tým. Tyler to má celé kočírovat a Aurora se zase musí tak nějak sžít se skutečností, že je o něco málo starší, než když usnula. A mají toho spoustu před sebou.
Dámy a pánové, já prostě musím tleskat. Tohle byla tak boží jízda, že vlastně vůbec nevím, co říct a nevychrlit na vás tunu spoilerů :D.
V první řadě cítím povinnost vás informovat, že tohle není kniha přetékající technickými termíny a složitými výpočty, jak už to občas u sci-fi bývá. Ne, ne. Spíš bych to popsala jako knihu, kde jsou nejdůležitější postavy. A vztahy mezi nimi. Ale nebojte, není to žádná super mega lovestory, to zase ne.
Tak nějak mi to připomnělo Šest vran. Ale ve vesmíru. A s ještě větší dávkou vtipu. To už zní líp, že? To si pište. Protože já se smála u každé kapitoly, kterou na střídačku vyprávěly všechny postavy z týmu.
Prostředí bylo dostatečně vykreslené, abych si ho lehce představila, ale vlastně ne moc důležité. Postavy měly každá vlastní charakter, sny a svojí minulost, podle které jednaly. Styl myšlení se lišil stejně tak jejich humor. Časem jsem se už nemusela dívat, čí kapitolu čtu, protože jsem je už prostě poznala.
Díky bohu za normální konec. Přesto už teď se šíleně těším na další společné čtení, kde si dáme druhý díl.

Obálka a grafika: Obvykle takhle obličeje postav na obálkách moc nemusím, ale tahle mi zvlášť nevadí. Zaujala by mě v knihkupectví, ale kdovíjak nadšená z ní nejsem.

Verdikt: Pokud nebude mít série sestupnou tendenci, tak to zatím vypadá na lístek do mojí knihovny. Tam totiž putují jen moji oblíbenci a knihy, které si chci časem přečíst znovu. Takže jasných 5 hvězd .

Komentáře (0)

Přidat komentář