All I want for Christmas … is you!

recenze

S láskou tvůj Santa (2020) / Podlavicí
S láskou tvůj Santa

Ano, je to konečně tady. Po roce Vánoce, Vánoce přichááázejí! I když tyto Vánoce lehce kazí pochmurné „korona“ období, které s sebou přináší mnohá opatření a omezení, já si své oblíbené období v roce zkazit nenechám. Napekla jsem si perníčky, pustila koledy, ozdobila stromeček a symbolicky se prvního prosince vrhla na četbu vánočních knih. Začala jsem Polibkem v New Yorku, pokračovala 10 rande na slepo a na závěr jsem si jako třešničku na dortu nechávala knížku S láskou tvůj Santa, na kterou jsem se těšila úplně nejvíc.

Přiznám se hned, že první dvě zmiňované knížky se mi líbily daleko víc než S láskou tvůj Santa. Je sice pravda, že v porovnání s Polibkem a Rande ostatní knížky blednou, protože tyhle dva příběhy jsou fakt velká pecka! Nic to však nemění na faktu, že mě tahle vánoční contemporary prostě zklamala.

Angel letos Vánoce neslaví. Musí se chystat na přijímací zkoušky a taky připravuje charitativní filmovou akci pro místní hospic. Pomáhá jí s tím bývalý kamarád Caspar, který je sice pohledný, ale naprosto nespolehlivý. Navíc celá škola řeší komu nadělit jaké dárečky v rámci „Tajného Santy“. Angel dostane adventní kalendář plný neobvyklých úkolů, které ji mají vyvést z její komfortní zóny a naučit ji život trochu víc prožívat.

Dle chytlavé anotace jde o zajímavý příběh, avšak kapitoly ve stylu adventního kalendáře byly asi to jediné originální na celé knize. Příběh jako takový byl prvoplánový a od první stránky mohl čtenář tipnout, jak se děj bude dále vyvíjet i jak skončí.

Chemie mezi hlavními hrdiny funguje asi podobně úspěšně jako mé pokusy ve školní laboratoři. A navíc, i když to velmi nerada říkám, Angel mi nebyla moc sympatická. Chovala se jako malé dítě, i když podle toho, jak se připravovala na vysokou školu, by jí mělo být alespoň osmnáct let.

Neříkám, že by se kniha neměla nikomu líbit. To právě naopak! Knížka je taková jednohubka, která navodí vánoční atmosféru. Je však směřována na mladší čtenáře a čtenářky. Doporučila bych jí věkové skupině 12-15 let, která tento sladký a lehce naivní romantický vánoční příběh o první lásce opravdu ocení.

Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář