Ach, ta Kasie West!

recenze

Kluk odvedle (2020) / Podlavicí
Kluk odvedle

Šestnáctiletá Charlotte Charlie Reynoldsová vyrůstala s otcem a třemi bratry. Maminka jí zemřela při autonehodě, a tak nikdy neměla typický ženský vzor. Neumí se malovat a nevyzná se ani ve světě mody. Zato umí kluky přechytračit, předběhnout i porazit v americkém fotbale. A taky jezdí rychle, hodně rychle. Jednoho dne, kdy už se jí nepovede obměkčit policistu, pro něhož už je těmito svými prohřešky známá, dostane pokutu. A aby ji mohla splatit, jde si vydělat jako prodavačka do jednoho obchůdku. Typicky holčičího obchůdku, kde se ocitá v neznámém světě make-upu a sukní. Jediné, co jí pomáhá se z této nové zkušenosti nezbláznit, jsou hovory s Bradenem. Braden bydlí hned vedle, takže spolu odmala vyrůstají skoro jako bratr se sestrou. O to větší je to ale problém, když se do něj Charlie začíná zamilovávat.

Od Kasie West jsem četla úplně všechno, co u nás zatím vyšlo, takže jsem už dobře věděla, co můžu od knížky čekat, a velmi jsem se těšila. Autorka je známá svými něžnými young adult romancemi, vždy obohacenými o něco navíc. Zajímavou hlavní hrdinku, netypického hrdinu nebo těžký životní příběh jedné z hlavních postav.

V této knížce se nám tak trochu snoubí všechno. Hlavní hrdinka je skvělá, a tak trochu trhlá. Hned jsem si ji zamilovala, přestože si moc podobné nejsme. Ona je taková „klučičí“, zatímco já jsem ta typická holka, která se ráda maluje, hezky obléká a miluje růžovou.

Braden byl prostě sympaťák. A hlavně se mi líbil i sourozenecký vztah mezi Charlie a jejími bratry. Já žádného sourozence nemám, ale při čtení téhle knížky, jsem si vzpomněla, jak moc jsem jako malá nějakého chtěla.

Příběh je čtivý, všechno do sebe hezky zapadá a příjemně se to čte. Taková milá odpolední četba. Přesně to, co očekáváme, když si bereme do ruky něco od Kasie West. Pravda, není to její nejlepší kniha, ani nic, z čeho bychom si sedli na zadek. Je to takový zlatý průměr v její tvorbě. Stále to však stačí na to, aby mě knížka bavila a abych vám ji jednoznačně doporučila.

Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.


Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Šestnáctiletá Charlotte Charlie Reynoldsová si vždycky myslela, že jí skutečnost, že ji vychovával jen táta a tři starší bratři, přináší samé výhody. Dovede totiž předběhnout, porazit a přechytračit každého kluka, kterého zná - vč... více


Komentáře (0)

Přidat komentář