Závan klíčovou dírkou přehled

Závan klíčovou dírkou https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452951/bmid_zavan-klicovou-dirkou-imy-452951.jpg 4 709 709

Závan klíčovou dírkou je bonusem, který završenou sérii rozšiřuje. Chronologicky se řadí mezi čtvrtý a pátý díl, tedy mezi knihy Čaroděj a sklo a Vlci z Cally, a čtenáři se zde znovu setkají s Rolandem z Gileadu a jeho ka-tet: Eddiem, Susannah, Jakem a Ochem. Při jejich putování po stezce Paprsku je zastihne prudká bouře, která je donutí nějakou...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Wind Through the Keyhole , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Závan klíčovou dírkou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (108)

Deia
21.05.2024 4 z 5

Priznám sa, že do tejto knihy sa mi veľmi nechcelo. Kinga zbožňujem, ale Temnú vežu som čítala v slovenčine (a jasné, že táto nie až tak krátka knižočka v slovenčine nevyšla) a taktiež si z nej až tak veľa nepamätám a myslela som si, že to bude problém. Ale nebol, sám King v úvode píše, že kniha sa dá čítať aj samostatne. Je to príbeh v príbehu (a možno v ešte jednom príbehu). Roland svojím spolucestovateľom rozpráva dva príbehy - prvý sa volá Zvěrodlak a je z Rolandovej vlastnej minulosti, kedy bol ako veľmi mladý pištoľník vyslaný na misiu. Jeho úlohou bolo nájsť príšeru, ktorá zabíja ľudí a vraj je to človek schopný premeny. Druhý príbeh, Závan klíčovou dírkou, je príbeh, ktorý Rolandovi čítala jeho matka a ktorý súvisí s prvým príbehom a aj so situáciou, v ktorej sa ka-tet ocitol. Obidva príbehy sa čítali príjemne, King je naozaj majster slova a vychutnávala som si snáď každé slovo. Ale občas som sa nemohla ubrániť akejsi roztržitosti, kedy mi myšlienky od príbehu odbiehali, hlavne od toho druhého. Ale celkovo je to veľmi príjemný bonus, vyvolal vo mne až nostalgiu za Rolandovým ka-tet a určite si túto knihu ešte niekedy prečítam - pri re-readingu Temnej veže, medzi štvrtou a piatou časťou, tam, kde pôvodne patrí.

Slezadav
04.03.2024 5 z 5

Opět po Čaroději takový Rolandův flashback, který plynule přešel do roviny příběhu v příběhu, který je v příběhu :-). Mezi Čaroděje a Vlky jsem kromě tohoto vložil ještě Prokletí Salemu a rozhodně nelituji ani jednoho. Osobně se mi více líbila část s mladým Rolandem, než vložený příběh (možná trochu příliš pohádkový). Celkově je to pro mě první Kingovo dílo s top hodnocením.Nicméně tuhle recenzi píšu až polovinu dočtení Vlků z Cally, kteří dosáhli stejné mety.


vpadysak
26.02.2024 4 z 5

Príjemný bonus k Temnej veži. Knihu som čítal až po prečítaní celej série a je to taký fajn návrat do svete, ktorý sa "hnul". Je to v podstate taký matrioškový príbeh, keď parta sadne a Roland rozpráva a vie to naozaj veľmi pekne. Celé to funguje geniálne a po zopár prekvapeniach je zrazu koniec, až to človeka zamrzí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (37. týden)

06.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2012 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)


Kniha Závan klíčovou dírkou v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených983x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených60x
v Knihotéce481x
v Chystám se číst254x
v Chci si koupit102x
v dalších seznamech11x