Vévoda a já přehled

Vévoda a já
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462713/bmid_vevoda-a-ja-63e5f1f49ebe7.png 4 1792 1792

Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmyslu se oženit, na té dívce je něco, co mu zrychluje srdeční tep. Daphne brzy zapomene, že jejich námluvy jsou pouhá přetvářka. Snad za to může okouzlující pohled jeho pronikavých očí nebo to, co cítí v jeho objetí, ale postupem času se do temperamentního vévody doopravdy zamiluje. Musí však chtě nechtě zabránit tomu, aby jí pohledný vévoda, který se zapřisáhl, že zůstane navždy svobodný, nezlomil srdce.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Duke and I , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vévoda a já. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (351)

dana_vrana
23.07.2024 5 z 5

Tak jo... Jsem evidentně jeden z posledních tvorů na planetě, který s Bridgertonovými dosud neměl co dočinění. Tenhle žánr obecně nevyhledávám, seriál jsem taky neviděla. A pak jsem jednou hledala nějaký ultra odpočinek na dovolenou... přečetla to na jeden zátah.... aaa... série přece vždycky z principu dočítám! ;-)

Danielle22
22.07.2024 5 z 5

Bridgertonovi.. od začátku 3. série seriálu se z nich opět stala knižní i seriálová "bomba". Samozřejmě upoutali i moji pozornost. Přednost dostaly knihy, tak jsem dostala na přání ne jednu, ale hned 6 knih v boxech.
Pár stránek a hned první kniha i všichni Bridgertonovi mě polapili. Autorka píše velmi poutavě a nedá se od knihy odtrhnout a pokud neznáte seriál, tak ji chcete dočíst co nejdříve.
Rozhodně dávám 5*, protože je to kniha, která nedá spát.
Po přečtení jsem musela začít druhým dílem (asi v půl 2 ráno), protože tuto rodinu nechcete nechat jen tak být.


monikasbookclub
21.07.2024 5 z 5

Propadla jsem Bridgertonovým? Ano. Koupila jsem si jako blbec jenom první dva díly? Ano. Potřebuji další?  ROZHODNĚ!
Nevím jak vy a Bridgertonovi, ale já to miluji. Už dlouho jsem si je chtěla přečíst a přišlo mi ideální začít tuto sérii přes léto. A naprosto jsem ji propadla. Strašně jsem si užívala jak prostředí, tak dobu v knížce. Historické romány mají určitě nějaké své osobité kouzlo. Celému ději také na čtivosti přidávají hlavní postavy. Ty jsou sympatické, vtipné a chovají se po většinou opravdu rozumně a uvážlivě na svou dobu.
Série pro mě  byla i jedinečný zážitek díky tomu, že jsem neviděla její seriálové zpracování a musím říct, že mě to ani neláká. Vím, že by to bylo odlišné od knih a já si ten zážitek ze čtení nechci kazit.
Určitě jestli hledáte nějaké letní čtení můžu Bridgertonovi vřele doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

28.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Vévoda a já v seznamech

v Právě čtených26x
v Přečtených2 619x
ve Čtenářské výzvě336x
v Doporučených100x
v Knihotéce683x
v Chystám se číst353x
v Chci si koupit83x
v dalších seznamech9x