Velké problémy v Malém Vietnamu přehled

Velké problémy v Malém Vietnamu
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524164/bmid_velke-problemy-v-malem-vietnamu-65278b66e6b40.jpg 4 772 772

Tomáš Kosek série

< 2. díl >

Tomáš Kosek má problém. Velký problém. Někdo unesl dceru českého premiéra a stopy vedou k prastaré sektě, která to s magií myslí nejen smrtelně vážně, ale hlavně s ní opravdu umí zacházet. Navíc se pohádal se svou holkou a ta se vrátila zpět k prostituci. Prahou se k tomu všemu toulají démoni z vietnamských legend, čínští zabijáci a bisexuální agentky Litevské tajné služby. Tedy ta je jenom jedna, ale stejně je s ní potíž. Mohlo by to být ještě horší? Jistě, ještě je tu to proroctví o konci světa. Jak jinak? Vždycky je tu nějaké proroctví. Jenže tohle, zdá se, není úplně vycucané z prstu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velké problémy v Malém Vietnamu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (127)

tomas0851
10.05.2024 4 z 5

Druhá kniha série s profesorem Tomášem Koskem je na jednu stranu lepší než první a na druhou horší.
Lepší je v tom, že kniha je pouze jeden příběh, jeden případ, který vyšetřují.
Horší je v tom, že dle mého nedochází ke gradaci příběhu, ale pouze jeho umělému vyplnění spoustou krve, rozšmelcovaných gan li, mrtvol a nábojů.
Tím, že se jedná o jeden příběh je kniha ucelenější, dobře se čte. Z větší části je svižná poutavá, ale prostě je dlouhá. Ta délka nic nepřináší. Možná tak trápení, kdy už to skončí, protože tušíte, jak to skončí.
Ale abych nebyl tak kritický. Je tam spousta dobrých hlášek, vtipných momentů.
Takže celkově lepší průměr. Uvidíme, jak série bude pokračovat.

Slezadav
04.03.2024 5 z 5

Zatím asi nejlepší Kotlovka, co jsem četl. Samozřejmě je to klasická řezba se spoustou krve, magie a sexu, ale tentokrát mě dokázala upoutat ještě víc, než obvykle a nemohl jsem knihu odložit.

Velmi se mi líbilo, že se autor dokázal celou knihu držet pevně dané skupiny nepřátel a neobjevovali se noví bohové a paranormální bytosti každých několik stránek. Tenhle fakt pro mě posouval příběh blíže uvěřitelnosti a dokázal jsem se do děje lépe vžít, než u tupé řezby, kdy prastaří bohové číhají za každým rohem. Také regenerace hlavního hrdiny zde není tak neuvěřitelná, jako jinde.

Je pravda, že sexuálních scén bylo možná až zbytečně mnoho a spoustu z nich zcela prvoplánových, ale jsem ochoten tohle odpustit, protože tak dobře zpracovaná akční fantasy nálož se jen tak nevidí.


Honey0105
18.12.2023 3 z 5

Abych pravdu řekla, tak první díl si už moc nevybavuji. Četla jsem ho někde po Perunově krvi a vím, že mě dost zklamal. Až po letech jsem zjistila, že se nabalily další příběhy do série. Nejdřív jsem nevěděla, zda dát Koskovi druhou šanci, ale pak jsem vyměkla a šla do toho. A nelituju. Kotleta už rozhodně přišel s lepšími příběhy, ale tohle bylo zase svižné i vtipné. Takže ideální oddechové čtení. Osobně jsem tedy poslechla v audiu a musím ještě ocenit úžasného Libora Terše. Jeho hlas dodal příběhu šťávu. Určitě jdu i do dalších dílů.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Žebříček nejprodávanějších eknih v srpnu 2016

06.09.2016


Žebříček nejprodávanějších eknih v červenci 2016

16.08.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velké problémy v Malém Vietnamu v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 179x
ve Čtenářské výzvě93x
v Doporučených28x
v Knihotéce447x
v Chystám se číst126x
v Chci si koupit69x
v dalších seznamech7x