Schůzka se smrtí přehled

Schůzka se smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531550/bmid_schuzka-se-smrti-65c231a84fc24.jpg 4 654 654

Hercule Poirot série

< 18. díl >

Hercule Poirot v nelehké situaci: Rozluští případ do 24 hodin? Jako vždy však chce odhalit celou pravdu, nikoliv pouze pachatele... Námět na detektivní román Schůzka se smrtí získala Agatha Christie při cestách se svým mužem, archeologem Mallowanem, který prováděl vykopávky na Blízkém východě. Na pozadí růžových skal údolí Petry se staneme svědky střetnutí staré despotické ženy a jejích dětí, kteří jsou k sobě připoutáni vzájemnou nenávistí. Nakonec dojde k nevyhnutelnému – k tragické smrti matky. Vyvstává otázka – přirozená příčina, nebo vražda? Dospělé děti měly tisíc a jeden důvod přát si matčinu smrt...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Tympanum
Originální název:

Appointment with Death , 1938


Interpreti: Růžena Merunková
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schůzka se smrtí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (102)

Emik87
19.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Pro mě osobně nejoblíbenější díl s Poirotem. Čtenář by si užíval pohodu Blízkého východu a vykopávky, kdyby mu to nekazila jedna nesnesitelná bába. A štve ho až tak, že jí chce zabít. A co se nestane...on jí opravdu někdo zabije. Podezřelý je každý, protože tuhle ženskou chce zabít opravdu každý.
Kniha je opravdu perfektní a díky ní jsem si užila i film se Suchetem. O hvězdičku navíc k plnému počtu.

zuzule787
28.04.2023 5 z 5

S každou další přečtenou knížkou můj obdiv k paní Agatě Christie roste. Když si uvědomím jak staré tyto detektivky jsou a i přes to obsahují vše, co dobrý příběh má mít. Zde jsme se setkali s rodinou, kterou terorizuje přímo odporně zlá matka, které přeje smrt snad úplně každý (i já) a každý je proto z její vraždy podezřelý. Poirot na scénu přichází až v polovině knihy a má jen jeden den na to aby případ rozlouskl. Mně osobně se asi líbila víc první část knihy, kdy jsme se důkladně seznámili s postavami. Oceňuji jejich dokonalé psychologické vykreslení, strach a pohnutky a moc se mi líbily rozhovory slečny Kingové a doktora Gerarda. Rozuzlení bylo na můj vkus trochu uspěchané, ale jsem ráda, že vše dobře dopadlo..


cajik1
08.02.2023 5 z 5

Po přečtení Opony jsem chtěla hned další knihu s Herculem Poirotem ( kde je opět v plné síle). Náhodou jsem ze všech svých knih z antikvariátu vzala tuto knihu a stejně jako Opona je to detektivka se silně psychologickými prvky! V první polovině se kniha věnuje zejména nešťastné rodině a v druhé polovině mě zas velmi zaujaly názory Poirota ( zejména po Oponě - kdo četl, chápe mě). Nejdřív jsem byla zklamaná, že Poirot je v knize až tak pozdě, ale úžasné popisy postav mi to vynahradily! Poté nastane očekávaná vražda staré zlé tyranky a nastupuje na scénu "nejlepší detektiv na světě", aby ji vyřešil, protože pro něj to "je stejné, ať je obětí zločinu světec, anebo netvor", jak se sám vyjádří... "Nemohu souhlasit s vraždou, ať už za jakýchkoliv okolností!" Vraha jsem neuhodla a stejně jako ti, kteří se účastnili toho závěrečného "sedánku", jsem se nechala zmást a bylo to pro mě velké překvapení! Konec, pravda, je až nereálně šťastný, ale proč by ne, já mám šťastné konce ráda :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Schůzka se smrtí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených1 067x
ve Čtenářské výzvě132x
v Doporučených39x
v Knihotéce332x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech5x