Šach a mat přehled

Šach a mat https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533462/bmid_sach-a-mat-65e3d459a12ee.jpg 4 296 296

První young adult román od autorky oblíbených romantických komedií Hypotéza lásky a Hlava plná lásky. Mallory už šachy nehraje. Svého snu se vzdala, aby se mohla věnovat nemocné mámě a ségrám. V jiném vesmíru by se teď nejspíš chystala na vysokou, místo toho ale bere jednu směnu za druhou a snaží se vydělat dost na to, aby rodina nestrádala. Všechno se změní ve chvíli, kdy se Mallory rozhodne zúčastnit posledního turnaje v šachu a náhodou se jí podaří porazit šachového mistra Nolana Sawyera. Nolan nevěří, že mu to natřela taková nicka. Ještě víc ho ale překvapuje, že má chuť utkat se s ní znovu. Mnohem chytřejší by přece bylo vycouvat, tak co to s ním je? Pro Mallory je tohle vítězství cestou k dalším peněžním výhrám, které by jí vytrhly trn z paty. Brzy se však přesvědčí o tom, jak nelítostná (a přitažlivá) dokáže konkurence být Doporučený věk 15+... celý text

Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

Check & Mate , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šach a mat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (65)

Mandlevest
23.05.2024 4 z 5

Já chtěla dát tři *, ale potom jsem si uvědomila, že tento román je young adult, tudíž primárně pro skupinu čtenářů, která vnímá svět a život ( a vše, co k tomu patří) úplně jinak než životem již poměrně "otřískaná" paní v letech :-). A tak * přidávám, zejména pro to, že Ali Hazelwood opravdu umí zaujmout. Pro mě, hlavně, zajímavým šachovým prostředím, které hlavním hrdinům slušelo a ředilo zápletku, která stála na nepříliš silných nohách. Ale, suma sumárum, nakonec to bylo docela milé čtení a očekávaný konec potěšil. Přesto se mi nedávno přečtená (dospělejší) Hypotéza lásky líbila víc. Z této novinky si za pár měsíců budu vybavovat krásnou šachovou ořízku, ta se povedla dokonale.

Bobanaunana
21.05.2024 2 z 5

Co by to bylo za hlavní hrdinku kdyby se celou knihu neutápěla v sebelítosti za něco za co nemůže? Kdyby nebyla vykreslená jako světice, která pro svou rodinu dělá to nejlepší? Kdyby její nejoblíbenější věta nebyla: ,,Ty mě vůbec neznáš!"

Tahle knížka mě trošičku štvala. Plno zbytečných dramat o ničem. Moc jsem nepochopila ty vyostřené emoce kvůli úplným drobnostem a to hlavně na konci. Nejoblíbenější postavou se stal Oz, který hlavní hrdince řekl to, co jsem si celou knihu myslela já.

Knihu jsem si koupila hlavně kvůli krásné ořízce a slyšela jsem na ni samou chválu, ale podle mě je hodně přeceňovaná. Přišlo mi to trochu jako vytištěná wattpad fanfikce. Nejspíš na tenhle typ knih nejsem. 2/5


AnnaNes
16.05.2024 5 z 5

Další příběh od Ali, tentokrát pro mladší čtenáře, a proto mi předchozí knihy sedly více. Nolan byl zlatíčko, s Mal jsem se nedokázala úplně ztotožnit a trochu mi lezla na nervy, ale i tak to byl moc milý příběh, který se krásně četl.

všechny komentáře

Související novinky (5)

Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)

19.05.2024


10 nejčtenějších knih (duben)

15.04.2024


Žebříček 10 nejčtenějších knih (březen)

15.03.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2023 - Goodreads Choice Awards (Young Adult Fiction)


Kniha Šach a mat v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených377x
ve Čtenářské výzvě81x
v Doporučených20x
v Knihotéce225x
v Chystám se číst316x
v Chci si koupit92x
v dalších seznamech10x