Robí sa to trikom přehled

Robí sa to trikom
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150203/robi-sa-to-trikom-150203.jpg 4 392 392

Slečna Marplová série

< 6. díl >

Slečna Marplová, ktorá tromfne aj skúseného profesionála, opäť nachádza riešenie vďaka svojim skúsenostiam a logike. Ani tentoraz ju inštinkt nesklame a pomôže jej odhaliť vraha v starom viktoriánskom sídle, kde okrem siedmych členov rodiny - potencionálnych dedičov majetku - žijú aj dve stovky mladých delikventov. Jeden z obyvateľov sídla je vrah - vrah so schopnosťou byť na dvoch miestach naraz.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

They Do It with Mirrors , 1952


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Robí sa to trikom. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

Booky84
10.10.2023 5 z 5

Klasická detektivka, při které jsem se musela více soustředit na jména, ale kniha byla čtivá a nutila mě přemýšlet o tom, kdo je vrah. Slečnu Marplovou mám moc ráda, je to prostě taková milá babička, kterou ovšem není dobré podceňovat, protože ona si sice pěkně v křesle plete, ale přitom poslouchá a nic jí neunikne.

Burák
28.09.2023 3 z 5

Mám vždycky ohromnou radost, když narazím na nějakou detektivku od Agathy Christie, kterou jsem ještě nečetla.

Smysluplná vražda mi zpříjemnila víkend. Užila jsem si to, protože já tenhle žánr prostě miluju, ale abych byla upřímná, jde to slabší kousek.
Vraha jsem správně tipla už na začátku (což se mi u téhle autorky běžně nestává), ale motiv a konkrétní sled událostí jsem neměla šanci poznat až do konce knihy.

Čte se to opravdu dobře, je to relativně krátký, atmosféra si drží standard ale napětí trochu pokulhává. Nicméně jako milovnice knih A. Ch., jí to ráda odpustím a budu nadšeně čekat, až se mi do ruky dostane další knížka, kterou jsem od ní ještě nečetla.


sgjoli
10.09.2023 3 z 5

Další příběh se slečnou Marplovou, do kterého jsem se pustila - ve formě audioknihy. Namluvili to Otakar Brousek ml. a Růžena Merunkova - oba naprosto skvělí, jejich interpretaci jsem si moc užila.
To už tolik nemohu říct o obsahu. Takhle - poslouchalo se to dobře, docela dobře to odsýpalo. Zápletka samotná nebyla nutně špatná, ale úplně mi nesedlo to vyšetřování a to rozuzlení, které se mi zdálo trochu slabší. Vlastně mi to ve výsledku bylo docela jedno, kdo je pachatel - asi mne to nevtáhlo tolik, abych se o to zajímala a byla napjatá, co a proč kdo udělal.
Na jedno poslechnutí fajn, ale že bych se k tomu chtěla někdy vracet, to říct skutečně nemohu. Necítila jsem napětí, nevtáhlo mne to, bylo mi to jedno. Postavy mi přišly nezajímavé, některé spíš otravné. Nakonec tedy průměrné 3 hvězdy. Je to nenáročná jednohubka, která nenadchne - neurazí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Robí sa to trikom v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených661x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených21x
v Knihotéce258x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech4x