Říční znamení přehled

Říční znamení
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438602/bmid_ricni-znameni-auM-438602.jpg 5 802 802

Mercedes Thompsonová série

Mercy Thompsonová vždy věděla, že je jiná, a nejen proto, že dokáže přinutit motor Volkswagenu poslouchat na slovo. Mercy je kožoměnec, což zdědila po dávno zesnulém otci. Ještě nikdy se nesetkala s nikým, kdo by byl jako ona. Tedy až doposud. V hlubinách řeky Columbia se k životu probudilo zlo – a někdo z lidu jejího otce by o něm mohl něco vědět. A pokud mají Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, přežít, budou potřebovat pomoc…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print

River Marked, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říční znamení. Přihlašte se a napište ho.

Kate3003
02.08.2024 5 z 5

Už dlouho se mi nestalo abych měla u nějaké série pocit, že je díl od dílu lepší. Hlavně když jde o tak dlouhou sérii, jakou je právě Mercedes Thompson. Jenže poslední dva díly této série, které jsem četla mě o tom bezpodmínečně přesvědčili. Opravdu jsem nečekala, že bych si tu sérii mohla zamilovat ještě víc, ale stalo se.
Tentokrát jsme se dozvěděli mnohem víc informací o původu hlavní hrdinky a všeobecně o kožoměncích. Hrozně se mi líbí, jak autorka pracuje s legendami a jak se jí povedlo do příběhu provázat indiánské legendy díky kterému přidala další originální prvek do už, tak velmi dobře propracovaného světa.
Konečně se trošku do popředí dostává romantická linka a můžeme trochu víc nahlédnout do vztahu Mercy s Adamem a toho, jak se oba sžívají s tím druhým. I toho, jak se snaží popasovat s tím, jak velké rozdíly mezi nimi jsou.
Nechyběl ani osobitý humor, který nás provází jednotlivými díly. i když tentokrát jsem několikrát šla opravdu do kolen, protože matka Mercy je opravdu dáreček a situace, které díky ní vznikli mě opravdu pobavily.
Kdo tuto sérii ještě nečetl mohu rozhodně doporučit. Zatím každý díl byl nabytí akcí, nečekanými zvraty a emocemi. Myslím, že pro mě se tato série zařadí mezi ty nejoblíbenější.

Vjeerus
28.07.2024 5 z 5

Je to k nevíře, ale mám pocit, že kvalita knih stále stoupá a to se moc často v dlouhých sériích nevidí. Příběh si drží velkou svižnost díky menšímu počtu stran a proto není prostor na zdržování a naopak se vše zaměřuje okamžitě na to podstatné.
Konečně jsme se dozvěděli víc o kožoměncích a celkově o původu hlavní hrdinky. Autorce se krásně povedlo propojit do příběhu indiánské legendy a mi tak dostali originální fantasy prvek neopírající se o klasické čtyři rasy.
Miluju ten vztah Mercy a Adama, jak se oba učí skloubit vlastní povahy a zároveň podstaty toho, čím jsou. Nemají to jednoduché, přesto jeden pro druhého udělají fakt vše.
Ocenila jsem i vsuvku s upířím kámošem, bylo mi trochu líto, jak byl odsunut a začínala jsem mít strach, že z něj bude nějaká nepodstatná postava z Mercyiny minulosti. No nakonec se ukázal, že je přesně takový dobrák, jak jsme zvyklí, jen potřeboval trošku popostrčit, aby se vzpamatoval.
Během čtení jsem se několikrát opravdu nahlas zasmála. Máma hlavní hrdinky je číslo a použít ji do výhrůžky je naprosto perfektní. Nebyla ani nouze o šokující momenty, nebo o emocemi nabyté okamžiky. Rozhodně můžu doporučit, věřím, že se zamilujete stejně jako já.

Senza Jenka
31.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Vydrovci jsou (byli) dobrá pakáž. Kojot a Hromopták mě bavili.

Kniha Říční znamení v seznamech

v Přečtených1 276x