Řetěz ze železa přehled

Řetěz ze železa https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497065/bmid_retez-ze-zeleza-wXB-497065.jpeg 5 122 122

Zdá se, že Kordélie Carstairsová má všechno, o čem kdy snila. Je zasnoubená s Jamesem Herondalem - mladíkem, jehož miluje od dětství. Žije v Londýně po boku své nejlepší kamarádky Lucie Herondaleové a Jamesových okouzlujících společníků, kteří si říkají Zbojníci. A nosí legendární hrdinský meč Cortana. Pravda je však mnohem pochmurnější. Oznámené zasnoubení a plánované manželství je lež, která má jen chránit dívčinu pověst. James je totiž zamilovaný do jiné. Meč své majitelce popálí ruku. A ke všemu mezi lovci stínů řádí sériový vrah. Zabíjí pod rouškou temnoty a poté beze stopy mizí. Podaří se hrdince a jejím přátelům padoucha dopadnout? Napínavé pokračování série Poslední hodina, které se čte jedním dechem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , #booklab
Originální název:

Chain of Iron , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řetěz ze železa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

marianna7090
29.04.2024 4 z 5

Dala by som plne hodnotenie, pretože sa mi kniha veľmi páčila. Dej bol skvelý, do postáv som sa úplne zamilovala, historický Londýn je čarovný, ALE dávam o * menej, zato o koľko nervov som prišla kvôli nezmyselnému zatajovaniu citou medzi jednotlivými postavami. Ani nezrátam koľkokrát som myslela, že knihu vyhodím von z okna len preto, že nedokončili rozhovor, pretože boli vyrušení alebo nemali čas, alebo sa stala nejaká iná nepodstatná drobnosť.
V realite by som nedokázala toľko klamať sama sebe a ľuďom, ktorých ľúbim, tak ako to robili všetcia v tejto knihe.

andrejci
19.04.2024 5 z 5

Mám pocit, že vždycky když otevřu knihu ze světa lovců stínů, je to jako kdybych nikdy neodešla.
Okmažitě jsem se vrátila do děje, chytla se a užívala si to plnými doušky. Děj mě hned chytl a nepustil. Moc mě to bavilo a já nemohla knihu odložit. Jistě, opakují se věci z předšlých sérií jako je například milostný trojúhelník, ale to se dá prominout. Jediné co bych tady uvítala tak mi byl nějaký seznam postav a rodinncýh vazeb. Od 1. dílu to je už nějaký pátek a nepamatuji si úpně všechno.
K závěru, ale nemůžu nic vytknout. To bylo naprosto skvělé zakončení a já se nemůžu dočkat dalšího dílu. Vyvstalo tolik otázek na které nutně potřebuji znát odpověď, že nevím jestli to vydržím.
Za zmatky se jmény a vztahy dávám 4,5*.


Nikkiproch
15.01.2024 5 z 5

Už nejsem young adult, ale tohle mě přesto strašně baví a miluju to. Vůbec mi nevadí, že se opět opakuje vztahový trojúhelník, který už všichni víme, jak dopadne, dobová nelogičnost i nesrovnalosti. Vtáhne to do děje s každou knížkou a já rovnou přecházím k dalšímu dílu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)

05.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řetěz ze železa v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených156x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených13x
v Knihotéce206x
v Chystám se číst126x
v Chci si koupit73x
v dalších seznamech3x