Reštaurácia na konci vesmíru přehled

Reštaurácia na konci vesmíru
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537864/bmid_restauracia-na-konci-vesmiru-66376cb47f0c1.jpg 4 1809 1809

Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo vesmíre existovalo, sa hrdinovia chtiac-nechtiac musia znova pustiť do pátrania po mužovi, ktorý vládne svetu. Nebude to ľahké. Neprajníci im prichystali množstvo úskokov, pascí a nástrah, do ktorých vedia neomylne padnúť a ešte neomylnejšie – a nečakanejšie – z nich zasa uniknúť. Zistíme, čo bude pri svojom druhom príchode svojim učeníkom zvestovať veľký prorok Zarkon, kto v skutočnosti stojí za demoláciou Zeme, prečo je výhodné mať zviera, ktoré túži nechať sa skonzumovať, a ako sa vo vesmíre varí čaj.... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: audiokniha , Publixing
Originální název:

The Restaurant at the End of the Universe , 1980


Interpreti: Martin Mňahončák
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Reštaurácia na konci vesmíru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (156)

RyonMathrin
28.05.2024 5 z 5

Naprosto nepravděpodobné. To, že by si to někdo přečetl a alespoň trochu se nepobavil.

"Totiž... totiž, hele, a víš ty vlastně, jak vesmír začal, abychom to vzali popořádku?"
"Asi ne," přiznal Arthur a přál si, aby nikdy o ničem podobném nebyl začal.
"No dobrý," vykládal Ford. "Představ si tohle, jo? Máš vanu. Jo? Velkou kulatou vanu. Z ebenu." ... "Máš tu vanu, chápeš? Ebenovou. A je kónická."
"Kónická?" nevěřil Arthur. "Ale jak..."
"Pšt!" okřikl ho Ford. "Prostě kónická. A co uděláš? Naplníš ji jemným bílým pískem, jo? Nebo cukrem. Jemnej bílej písek, respektive cukr. Cokoliv. To je jedno. Cukr je taky dobrej. A když je vana plná, vytáhneš špunt. Posloucháš mě?"
...
"Tak já ti povím tu fintu. Ta finta je v tom, že to nafilmuješ." ... "Ale to ještě není vono. Už si vzpomínám. Finta je v tom, že pak přetočíš ten film v promítačce - nazpátek!"
"Nazpátek?"
"Jo, přetočíš to zpátky. To je určitě vono. A pak sedíš a koukáš, a vono to začne spirálovitě proudit nahoru a ven z tý ďoury, až je vana plná."
"A takhle začal vesmír?" zeptal se Arthur.
"Ne, ale člověk si přitom bezvadně odpočine."

(a zvíře, které je hlavní chod toho večera:
"Jen si odskočím a picnu se." )

tom2843
31.03.2024 3 z 5

Druhý díl Stopaře je stále vtipný a myšlenka restaurace na konci Vesmíru je geniální, ale příběh byl dost slabý a moc mě nechytl. Jakoby se autor utrhl od příběhu a začal si jen hrát s bláznivými scifi myšlenkami.


Aurora_7
22.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Hledání pravého vládce vesmíru s zastávkami v restaurantu na konci vesmíru (skutečně můžeme vidět, jak vesmír končí), v žabí hvězdě (loď s devětsetletým zpožděním, vír totální perspektivy s vidinou nekonečnosti stvoření v poměru k obyčejnému člověku nebo srdce ze zlata v kapse), v černé lodi mířící do slunce, v arše B naprogramované k havarování kvůli tomu, že o ně na domovské planetě už nestáli nebo na planetě zemi před 2 milióny lety.
Tedy naprosto absurdní situace, které si nejde nezamilovat, pokud vám sedí autorův humor :).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

...proto se nakonec došlo k rozhodnutí rozetnout celou tuhle zamotanici a vypěstovat zvíře, které se chce dát sníst, a navíc to dovede jasně a zřetelně říct.


Kniha Reštaurácia na konci vesmíru v seznamech

v Právě čtených40x
v Přečtených2 885x
ve Čtenářské výzvě179x
v Doporučených133x
v Knihotéce815x
v Chystám se číst210x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech13x