Sbohem, a díky za ryby přehled

Douglas Adams

Obálka knihy Sbohem, a díky za ryby

Čtvrtá část bravurní parodie na sci-fi, která je dnes již klasickým dílem. Ve vesmíru se může stát cokoliv a tak i odstrkovaný tvor, jako je Pozemšťan Arthur Dent, může slavit svou hvěznou hodinu. Čtvrtá část stopařského cyklu je věnovaná z velké části jemu a jeho milostnému románku.... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: 2002 , Argo
Originální název: So Long, And Thanks for All the Fish, 1984

Co říkají o knize uživatelé?

Čtvrtý díl Stopařova průvodce Galaxií přináší netradiční příběh, který se soustředí na romantiku. Arthur Dent se vrací na Zemi a prožívá milostný vztah s Fenchurch. Tento díl je odlišný od předchozích, protože se více zaměřuje na osobní prožitky a vztahy. Humor je stále přítomný, ale v pozadí se objevují i vážnější témata. Čtenáři si užijí absurdní situace a zajímavé postavy, které dodávají příběhu na rozmanitosti. Celkově jde o příjemné čtení, které osloví jak fanoušky série, tak nové čtenáře. Více v komentářích.

Komu by se kniha Sbohem, a díky za ryby mohla líbit?

• Milovníci sci-fi a humoru
  • Čtenáři hledající romantické příběhy
  • Fanoušci absurdního humoru
  • Ti, kdo ocení originální postavy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sbohem, a díky za ryby. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

orson
03.01.2026

Uff, chci si přečíst hlavně ten šestý díl, který jsem nikdy nečet, tak se prokousávám, abych byl zase v obraze (už si to poletech tolik nepamatuji)... a tedy přijde mi to slabší a slabší, budu to muset proložit nějakými jinými knihami, takhle v kuse se to moc číst nedá. Jako jednotlivé kousky z knihy jsou velmi vtipné a zábavné, ale dohromady to nějak nedrží :(

všech 85 komentářů

Související novinky - Sbohem, a díky za ryby (2)

Knižní novinky (30. července - 12. srpna)

30.07.2018

Knižní novinky (16. - 29. července)

16.07.2018

Kniha Sbohem, a díky za ryby v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 072x
v Mé knihovně721x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi