Ozvěny záhrobí přehled

Ozvěny záhrobí
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535727/bmid_ozveny-zahrobi-660fe871ec8a5.jpg 5 45 45

Pozdravy záhrobí série

< 2. díl >

Krádež vzácného tisku. Únos malého chlapce. Sebevražda mladé dívky. Zdánlivě nesouvisející případy, v nichž vyšetřovatel pojistných událostí Benedikt Klausner rozpoznává zásah nadpřirozena. Mrtvých přibývá a do hry vstupuje nekromantův podivný zaměstnavatel. Dokáže Benedikt ochránit svoje nejbližší před vším, k čemu se neodvratně schyluje? Druhý díl zamýšlené trilogie Pozdravy záhrobí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ozvěny záhrobí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

SedllY
24.03.2024 3 z 5

Celkem zklamání. Pozdravy ze záhrobí se mi líbily mnohem víc, přišly mi svižnější, zábavnější, s daleko lepší atmosférou.

evineckY
27.02.2024 5 z 5

Tento díl byl mnohem drsnější a napínavější, ale úplně stejně skvělý,
jako předchozí díl.
Doufám, že bude pokračování se synem a taky s Rudym :-)


SBH
31.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Bonum principium facit bonum fidem. Neboli dobrý začátek vede k dobrému konci.
Jak kdy.
Znovu upozorňuji na zásadní spoilery a prosím autorku, aby si tento komentář nečetla. Nestojí to za to.
Má láska k Benediktovi nedoznala žádných změn, pořád je to sympaťák, možná anděl, který si občas ušpiní ruce. Sympatický rozpolcený hrdina, který se bojí, moc se bojí, ale stejně udělá to, co je správné. Postavy vůbec se autorce povedly na jedničku s mašlí. Kvůli chudáku Zuzaně jsem si okusovala nehty a strašně jsem Benovi přála takovou parťačku, která mu kryje záda. Nebo Jakub Potkal? Lahůdka, borec na pěst i na jedno točené souběžně. Podobně bych mohla pokračovat dlouho.
Už minule jsem zapomněla vyseknout velkou poklonu za ilustrace, a to já obrázky v knížkách nemám ráda. Ale tyto byly náladové, výstižné a skvělé. Bravo.
Tentokrát jednotlivé pojistné události skládaly obraz řádění temné čarodějnice, která se neštítí té nejhorší černé magie. Atmosféra temní a houstne, uličkami moravského Sin City se pohybuje už jenom děs, hrůza, zmar a spousta nadpřirozených bytostí. Konečně jsem se odpoutala od snahy vidět ve vybudovaném světě paralelu se současností, a víceméně si to začala užívat.
Až tedy na jednu věc. Jak se všechny události řítily do temných, a ještě temnějších míst, pořád jsem si říkala – ale ono to dobře dopadne, že jo. Na takové laciné klišé, jako špatný konec, mi to připadlo příliš dobré. Jenže jsem se mýlila.
Smrt sympatické postavy, a jedině ona, přece dělá dílo kvalitním. A tak si autorka řekla, že stvoří něco hodně, hodně kvalitního. Namířila své pero mocnější meče a zvolala: „Zhyň! Ty taky. Hele, co s tebou? Ale víš co, když se kácí les, lítají třísky, sorry jako.“
Dlužno ovšem dodat, že na takové množství kvality jsem málo snob.
Barevné, plastické charaktery, svižný děj, výborná čtivost, zajímavé prostředí, živé dialogy, krásné ilustrace. Přesto tento vlak opouštím a další jízdu si nechám ujít. A bohužel za závěrečná jatka snižuji i hodnocení, protože prostě můžu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)

01.05.2022


Citáty z knihy (2)

Mít dítě, Benedikte, znamená pro ženu nechat si vyříznout kus vlastního srdce. Bude navždy odtržený od jejího hrudního koše a nebude ho moct skrýt pod svými žebry. To chybějící místo zaplní strach, kterého se nezbaví do konce života. Nikdy nebude stejná jako dřív.


„Někdy cítíme vinu i za něco, za co nemůžeme,“ řekla. „Nebo za něco, co se teprve chystáme udělat.“


Kniha Ozvěny záhrobí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

2021  87%Pozdravy záhrobí
2022  92%Ozvěny záhrobí
2023  83%Pomiluj smrt
2024  %Steny záhrobí