Murtagh přehled

Murtagh
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532458/bmid_murtagh-65dd9a92297ac.jpg 4 125 125

Legenda pokračuje. Vraťte se do světa Eragona a Dračích jezdců! Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěsti o pukající zemi a zápachu síry, který se vznáší ve vzduchu. Zdá se, že ve stínech Alagaësie se skrývá cosi zlého. A tak začíná epická cesta do známých i neprobádaných krajů, kde budou muset Murtagh a Trn použít všechny zbraně ze svého arzenálu, aby našli a přelstili tajemnou čarodějnici. Čarodějnici, která je mnohem mocnější, než se zdá.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Murtagh , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Murtagh. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

okeey
včera 5 z 5

Kdo by se nechtěl vrátit k Eragonovi a Dračím jezdcům, pokud se zamiloval do toho světa v předchozích 4 knihách?
Eragona jsem si zamilovala a o to víc jsem se těšila, když jsem zjistila, že bude vydán Murtagh.
Příběh začíná po roce od událostí Odkazu. Návrat do Alagaësie byl jako návrat domů. V knize nechybí temnota, boj, odvaha, úsilí, strach, ale také oddanost, přátelství a víra. Je to jiné než Eragon, ale stejně tak dobré.
Paolini je známý tím, že charaktery svých postav má skvěle propracované a proto se s nimi chceme seznámit a prožít s nimi celý jejich příběh. Tohle byla velká jízda plná napětí, oddychu, radosti i smutku. Zkrátka fantasy, jak má být a já doufám, že bude pokračování!

Lenny.Wolf
předevčírem 2 z 5

Miluju celou sérii Eragona, mám za sebou několik re-readingů a stejně je to vždycky na 5*, ale tohle bylo naprosté utrpení. Kdybych knížku neměla jako audio, tak to asi hodně rychle vzdám, protože to byla jen samá vata a děj žádný. Navíc je Murtagh neskutečně ufňukaný hlavní hrdina a to mě hrozně vytáčí. Hodnotím 2-2,5* a budu se hodně rychle snažit na tento počin zapomenout.. i když, je to půl hodiny po dočtení a už teď sotva vím, o čem to bylo


Kubdan
24.07.2024 1 z 5

Jsem tak zklamán, že jsem musel přidat své první online hodnocení knihy v životě. :(

Po 13 letech čekání, poté vzrušení, že vychází pokračování je tohle jedno obrovské zklamání. Jestli 13 let čekání bylo pro tohle, s těžkým srdcem milovníka této série, který na Dračích Jezdcích vyrostl, musím říct, že doufám, že se Paolini již k Dračím jezdcům nevrátí.


Zatímco v prvních čtyřech knihách Eragon se Safirou bojují bojují proti všemu a všem, knihy byly plné napětí, bitev, zvratů, krásně a detailně popsaného světa, dalších postav.. co dostáváme v Murtaghovi?

Murtagh jako hlavní postava je absolutně slabá, nijaká, prázdná. V dřívějších knihách byli osobnosti jako Arya, Brom, Ronan, Angela, Orik, další trpaslíci, elfové atp.. Zde? 90% času pouze Murtagh a Trn v nudných pasážích. Murtagh je pro mě až překvapivě slabý jak v soubojích, tak hlavně v magii. Při každém souboji čekáte, že bude mít problém (a to i sám přiznává). Aby dračí jezdec a vlastně první polovina knihy byla o tom, že hledá kočku..?? a loví velkou rybu v jezeře.. ??to se na mě nezlobte, to je prostě málo, zatraceně málo.

V první polovině knihy se nic zásadního neděje, jsou zde pasáže 50-70 stran, kde se vlastně děj nikam neposune a modlíte se, aby se něco stalo.. Část, kde má být hlavní děj a tedy rozhřešení s “čarodějnicí je také naprosto o ničem, slabě popsaná, plytká, čtenář se nudí, protože se vlastně nic neděje.


Pro mě, jako pro člověk, který na Sérii Dračích jezdců vyrostl a knihy 1-4 jsou za mě stále nejlepší fantasy, je tohle opravdu zklamání a byl bych asi radši, kdyby vše bylo ukončeno tak, jako bylo v Inheritance a autor neměl potřebu čtenáře unudit k smrti.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Murtagh v seznamech

v Právě čtených38x
v Přečtených163x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených6x
v Knihotéce174x
v Chystám se číst204x
v Chci si koupit115x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

draci

Autorovy další knížky

Christopher Paolini
americká, 1983
2004  86%Eragon
2012  88%Inheritance
2006  86%Eldest
2020  76%Spát v moři hvězd. Kniha I.
2009  87%Brisingr