Na smrt přehled

Na smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426217/bmid_na-smrt-9ee-426217.jpg 5 982 982

Na smrť série

Ze slovenských originálů Na smrť a Na smrť II – Bez milosti. Mrazivý thriller o přátelství a lásce, které se změnily ve smrtelnou nenávist. Dva nerozluční přátelé vyrůstají koncem dvacátých let minulého století v malém slovenském městě. Po tragické události jsou nuceni utéct do zahraničí a opustit děvče, o které soupeří. Jeden emigruje do New Yorku. Stane se pěšákem obávaného židovského gangu, zažije krvavou válku nejmocnějších mafiánských rodin a stoupá v hierarchii podsvětí. Druhý se ocitne v Mnichově, kde ho zverbují do nacistické tajné služby. Zúčastní se mnoha vražedných akcí a postupně se mění v bestiálního důstojníka SS. Po vypuknutí války se oba opět setkávají. Vydrží jejich přátelství těžkou zkoušku – nebo se z nich stanou nepřátelé na život a na smrt? Epická sága z tragické doby se strhujícím dějem, která vás nenechá vydechnout.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na smrt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (331)

STARes
19.07.2024 5 z 5

Kniha, která se vám vryje do kůže a mysli.
Příběh o přátelství, nenávisti, ztrátě lidskosti i sama sebe.
Kniha o ztrátě víry, pomstě a fanatické víře v nacistickou ideologii. Příběh o hrůzách prožitých v koncentračních táborech, na jehož pozadí se promítá příběh přátelství Viktora a Karla.
Těžké čtení a neuvěřitelný literární počin autora.

lenkaabooks
08.07.2024 4 z 5

Román, odehrávající se v letech 1928-1945. Němec Karel a Žid Viktor, dva kamarádi, jejichž cestu rozdělí nešťastná událost. Karel odjíždí do Německa studovat na lékaře, Viktor utíká do Ameriky k příbuzným. Postupně sledujeme jak se Karel stává až fanatickým stoupencem nacismu, zatímco Viktor se ocitne ve spárech mafie.
Bylo to náročné čtení, které jsem si musela dávkovat. Přesto doporučuji.


anet8843
26.06.2024 3 z 5

Po dlouhé době jsem se rozhodla si opět přečíst něco s tématikou druhé světové, protože mi kolegové doporučili, že se jedná o pořádnou nechuťárnu. Očekávala jsem znepokojivou knihu, ale to se úplně nekonalo. Až na pár ostřejších scén to byla zase další klasická kniha s touto tématikou - stejné motivy, zápletky a nekonečně mnoho stránek o ničem. Takže za mě takový průměr, takových knih je.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)

16.10.2022


Knižní novinky (12. týden)

16.03.2020


Citáty z knihy (1)

Mrtví nestáli o pomstu, ta je dobrá jen kvůli smíření se se sebou samým. (Na smrt)


Kniha Na smrt v seznamech

v Právě čtených60x
v Přečtených1 250x
ve Čtenářské výzvě268x
v Doporučených158x
v Knihotéce501x
v Chystám se číst885x
v Chci si koupit218x
v dalších seznamech7x