Myslete na děti! přehled
Fiona pracuje jako soudkyně Nejvyššího soudu a při svém mimořádném pracovním vytížení vnímá manželův zálet s mladší ženou, na který mu přijde, sice bolestně, ale zároveň na nějaká hluboká řešení prostě nezbývá čas. Řeší komplikovaný právní spor – sedmnáctiletý mladík umírá na leukemii a rodiče odmítají transfuzi krve; patří ke Svědkům Jehovovým. Potvrdí soudkyně v precizně vedeném sporu, že právo na život je víc než právo rodičovské?... celý text
Originální název: The Children Act, 2014
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha vyvolává silné emoce a nutí čtenáře zamýšlet nad složitými otázkami života a smrti. Ian McEwan se nebojí provokovat a zkoumat morální dilemata, která postavy prožívají. Někteří čtenáři oceňují jeho schopnost zachytit psychologii postav a jejich vnitřní konflikty, zatímco jiní kritizují nedostatek hloubky v některých aspektech příběhu. Celkově se však většina shoduje na tom, že kniha je kvalitně napsaná a zaslouží si pozornost. Více v komentářích.
Komu by se kniha Myslete na děti! mohla líbit?
- Čtenáři hledající hluboké psychologické příběhy
- Milovníci morálních dilemat a právních dramat
- Fanoušci autorovy předchozí tvorby
- Ti, kdo se zajímají o otázky víry a etiky
- Čtenáři, kteří ocení silné ženské postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myslete na děti!. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 113 komentářůSouvisející novinky - Myslete na děti! (0)
Kniha Myslete na děti! v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 580x |
| ve Čtenářské výzvě | 197x |
| v Doporučených | 23x |
| v Mé knihovně | 209x |
| v Chystám se číst | 276x |
| v Chci si koupit | 49x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Anglie zfilmováno anglická literatura soudní procesy psychologické romány leukémie Svědkové Jehovovi rodiče a děti právnické prostředíIan McEwan také napsal(a)
| 2008 | Pokání |
| 2007 | Na Chesilské pláži |
| 2020 | Betonová zahrada |
| 2015 | Myslete na děti! |
| 2021 | Stroje jako já |

86 %
76 %

Líbil se mi autorův styl. Lehká deprese z děje už tak moc ne.